League of Legends

Konec SINNERS nejen v Hitpoint Masters, liberecký tým rozpustil LoL program

Konec SINNERS nejen v Hitpoint Masters, liberecký tým rozpustil LoL program
4. 1. 2024
  |  

Informace, že SINNERS skončí s League of Legends týmem, je už nějaký ten týden stará. Nyní je vše potvrzeno i oficiálně na sociálních sítích organizace.

Sama organizace pak konci League of Legends sekce nevěnovala širší vyjádření či objasnění důvodů konce, na svých sociálních sítích poděkovala bývalým hráčům a trenérům za odvedenou práci a popřála jim štěstí do budoucích angažmá.

Poslední sestavu v SINNERS tvořili Adiss, Speedy, Ordno, Strode a Rufus, celek trénoval od začátku až do konce Worry. V této sestavě Hříšnici zcela propadli vůči očekávání, na čtvrté místo z jara 2023 navázali až pátým místem v létě minulého roku a nepostup do playoff byl nejhorším výsledkem pro organizaci za celé tři roky.

Oznámení konce League of Legends programu | Zdroj: SINNERS
SINNERS největších úspěchů dosáhli hned v prvních sezónách týmu, zahráli si dvě domácí finále a dvakrát se podívali také do EMEA Masters. Týmem prošli zahraniční hráči i velká česká jména, od začátku v organizaci působí midlaner ORDNO. SINNERS také ukončili provoz své Trackmania sekce a vše nasvědčuje tomu, že se bude věnovat výhradně CS2 sekci.

Na vině by pravděpodobně mohla být kombinace nákladů, které dlouhodobě stoupaly a výsledků týmu, které naopak od počátku klesaly. Jestli se někdy SINNERS vrátí uvidíme v následujících letech, minimálně rok 2024 bude na riftu bez nich.


Zdroj úvodní fotografie: SINNERS

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč