CS:GO
League of Legends

Konec Cryptovy jak ji známe? Organizace ohlásila utlumení aktivit

Konec Cryptovy jak ji známe? Organizace ohlásila utlumení aktivit
30. 5. 2023
  |  

Nečekaná zpráva proletěla éterem domácí esportové scény. Ostravská organizace Cryptova se vzhledem ke změně strategie hlavního investora rozhodla pro utlumení aktivit.

Organizace Cryptova si pro česko-slovenskou scénu nepřipravila během středečního večera dvakrát veselou zprávu. Tým vydal prohlášení, ve kterém se jasně vyjádřil k aktuální nepříjemné situaci. Organizace přerušuje, respektive utlumuje, své esportové aktivity a bude v dalších týdnech a měsících hledat nového investora, respektive model financování.

Zpráva se objevila jako blest z čistého nebe a popisuje, že se hlavní investor projektu rozhodl své aktivity a financování projektu utlumit. A byť, jak Cryptova sama deklaruje, bylo její snahou udržet se na mapě esportu dlouhodobým a udržitelným projektem, který však nebyl dotažen.
Vyjádření organizace Cryptova k utlumení esportových aktivit.
Podle dostupných informacích se veškerá snaha namíří ke snaze najít nového investora nebo investory, kteří by projekt pomohli financovat zejména v jeho principech výchovy hráčů, efektivních tréninkových systémů nebo procesu rozvoje schopností a dovedností za pomoci analytiky.

Na česko-slovenské scéně nejde o první letošní případ, v zahraniční je na tom řada organizací a subjektů dost podobně. Nezbývá než věřit, že se situaci podaří vybrat a nebude obdobných případů mezi lokálními subjekty více.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.