CS:GO

Komentář: Kdo postoupí do play-off Tipsport CS:GO Praha očima redakce Sazka Esport

Komentář: Kdo postoupí do play-off Tipsport CS:GO Praha očima redakce Sazka Esport
24. 3. 2023
  |  

Start Tipsport CS:GO Praha je na spadnutí! Koho považují naši redaktoři za největší aspiranty na postup do play-off?

Pátečním dnem začíná hlavní fáze Tipsport CS:GO Praha. Redakce Sazka Esport si s tímto turnajem pro své čtenáře připravila článek s tipy jednotlivých redaktorů. 

Vojtěch "Wango" Pres
"Ve skupině "A" si myslím, že by SINNERS měli pozici favorita na postup uhájit i díky tomu, že budou moci hrát s KWERTZZem. U nich, stejně však jako dalších týmech se ale o konzistenci hovořit nedá. Druhého postupujícího vidím v týmu Entropiq, byť to bude mít velmi těžké, už jen proto, že opening duel sehrají právě se SINNERS. 

Ve skupině "B" to má Dynamo Eclot hozeno jasně. Několik posledních týdnů jen trénovali a výsledkem snahy zlepšit komunikaci a map pool by měl být postup z prvního místa. V závěsu to však bude tuhý boj. V uzavřené kvalifikaci na mě udělali dojem eEriness, tudíž zkusím tipnout je. Velká pohádka by byla, kdyby si však TOP 4 uhráli hráči SINNERS Academy, ovšem budou zdaleka největším outsiderem skupiny." 

Postupující: SINNERS, Entropiq, Dynamo Eclot, eEriness

Prokop "Hippowan" Sojka
"Do skupinové fáze rozhodně promluví aktuální rozpoložení týmů. V podstatě kompletní domácí špička bude po prvních měsících roku nespokojená a tento turnaj klidně může určovat jejich směřování do budoucna. Ve skupině A bych se nedivil vůbec ničemu, ale SINNERS stejně vnímám jako velké favority, ačkoliv jejich pozice rozhodně není tak neochvějná, jako dříve. 

Na druhé místo bych favorizoval Sampi. Ačkoliv jsou jejich výkony často kritizovány, jde podle mě o individuálně nabitý tým, který zároveň může být v relativně dobrém rozpoložení díky šňůře výher v ESEA Main. 

Ve skupině B mají Dynamo ECLOT jasnou pozici favorita a měli by postoupit, ať se děje cokoliv. I když eEriness vypadali v kvalifikaci velmi sympaticky, neměli bychom zapomenout na poučení z minulého roku. Cryptovu bych nikdy nepodceňoval a má teď ideální příležitost projít v top domácím turnaji až do TOP 4."

Postupující: SINNERS, Sampi, Dynamo Eclot, Cryptova

Jakub "Koty" Kotajny
"Označení "skupina smrti, které se objevilo bezprostředně po rozlosování Tipsport CS:GO Praha I na skupinu A opravdu sedí. SINNERS z pozice úřadujícího mistra ČR nečeká vůbec jednoduchá práce. BO1 série proti Entropiqu může padnout na obě strany, zajímavé pak bude sledovat souboje mezi oskarem a snatchiem, tedy dvojice sniperů, kteří se na HLTV řadí mezi TOP 5 hráčů s největším počtem killů pomocí AWP. Pokud postoupí jakýkoliv z této dvojice týmů, nebudu překvapen. Budu-li pracovat se scénářem, že zelené masky SINNERS předčí, ve winners matchi dle mého potkají Sampi. Ti s postupem do ESEA Advanced pomalu sílí a začínají si zvykat na jednotlivé aspekty své sestavy. 

Enterprise jednoznačně do role outsidera zařadit nelze, pětice vedená leckrem však podle mého skromného mínění na postup tentokrát stačit nebude. V případě prohry se Sampi by mohli v eliminační BO3 totiž potkat SINNERS, od kterých s příchodem KWERTZZe čekám posílení fire power a ruku v ruce s tím i nový impuls k výsledkům. Libereckou organizaci nicméně může limitovat postupná aklimatizace Simona Horáka, která by mohla být klidně důvodem k překvapení. I tak očekávám, že právě EP odejdou ze skupiny A jako čtvrtý tým. Decider pak bude velmi žhavým tématem, dle mého ale v BO3 sérii v jakékoliv části pavouka SINNERS nepadnou a ze skupiny postoupí, umím si představit, že druhý slot pak vezmou hráči z Entropiqu."

I skupina B má ale své kouzlo s názvem eEriness, kteří v pozici agresivního a běhavého týmu mohou uspět ve svém zápase s Cryptovou. Vzhledem k rychlým BO1 by se tak mohli podívat do winners zápasu s Dynamem Eclot, pro které je povinnost zdolat SINNERS AC. Dolní část pavouka by měla být pak pro akademii hříšníků ve znamení neúspěchu proti Cryptově, od které čekám litý boj v BO3 decideru proti eEriness. Rematch v podobě relevantnější série může Ostravanům svědčit, jejich typická taktická připravenost by na rozházené a ostré pokusy HONESE s kumpány tentokrát mohla zafungovat, proto věřím, že po boku DNE na offline turnaj poputuje právě Cryptova."

Postupující: SINNERS, Entropiq, Dynamo Eclot, Cryptova

David "Hnrx" Hendrich
"Přestože SINNERS nezažívají momentálně nejlepší období, věřím že společně s KWERTZZem si sestava sedne a dojdou si pro prvenství ve skupině. O druhé místo si podle mě zahrají ENTERPRISE se Sampi, kteří se potkají jak v úvodním duelu, tak v rozhodujícím nedělním zápase. Ať dopadne páteční duel jakkoliv, předpokládám v neděli postup Sampi. Ač má Entropiq své kvality a do hlavní fáze turnaje postoupil již z rozstřelu, myslím si že ve skupině skončí na posledním místě.

Ve druhé skupině je jasným favoritem Dynamo Eclot. Pro ty bude cokoliv jiného než postup z prvního místa zklamáním. O druhé postupové místo to bude zajímavý souboj. Nejslabším ze zbývající trojice je pravděpodobně akademie SINNERS, která však nebude rozhodně do počtu. I tak si myslím že v rozhodujícím zápase se utkají Cryptova s eEriness, kde favorizuji eEriness."

Postupující: SINNERS, Sampi, Dynamo Eclot, eEriness

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport