CS:GO

KOMENTÁŘ: Hon na SINNERS začíná, jen aby se lovci neunavili před startem

KOMENTÁŘ: Hon na SINNERS začíná, jen aby se lovci neunavili před startem
23. 3. 2023
  |  

Už během víkendu vypukne ten pravý boj v rámci Tipsport CS:GO Praha I. neboť začínají základní skupiny první domácí akce roku 2023. Dokáže někdo nahánět SINNERS nebo česká jednička uhájí svoji pozici i přes krkolomný start roku?

První tuzemský turnaj s názvem Tipsport CS:GO Praha I. klepe na dveře a už od pátku do neděle se odehraje online základní část turnaje. Ve dvou skupinách si to 8 týmů rozdá o postup do vyřazovací části, která se odehraje bělem Velikonoc ve Vodafone PLAYzone Aréně.

V loňském roce se sice ani na jedné zastávce v průběhu roku neradovala česko-slovenská jednička, tým SINNERS, která sice během roku strádalam, ale na brněnské finálové akci nenašla v BO3 zápasech přemožitele. Jak to bude vypadat letos?

Už 4. rok totiž SINNERS budou obhajovat pozici česko-slovenské jedničky, tentokrát v dost možná nejvyrovnanějším startovacím poli z hlediska kvality účastníků. Ne, že by snad kvalita tuzemských sestav zatím v roce 2023 raketově vyletěla, ale postupně se stahují rozdíly mezi nejlepší dvojicí a ostatními celky z TOP 6. 

Ve zkratce se tak dá říct, že se minimalizují rozdíly mezi týmy SINNERS, ENTERPRISE, Sampi, Entropiq, Dynamo Eclot a případně i Cryptovou. Právě tato šestice bude patřit k největším favoritům i během víkendu, ale promluvit do bojů mohou také SINNERS Academy a eEriness.
Jeden turnaj nic neřekne, no ta bene na začátku roku. To je jasné. Ovšem poslední týdny a měsíce ukazují, že ani jeden z favorizovaných celků nedokáže naskočit na dlouhodobou vlnu vítězství a překvapivé výhry v tier 2 zápasech střídají ostudné porážky s podprůměrnými týmy. Načasování formy na základní skupiny Tipsport CS:GO Praha a případně následné play-off bude stěžejní.

Zdaleka nejvyhranějším celkem z hlediska počtu map v roce 2023 jsou SINNERS, ti totiž využívají start roku také k testování několika variant hráčů, až skončili u výběru Simona "KWERTZZ" Horáka, který byl včera představen jako finální posila. Oproti přibližně 70 odehraným mapám stojí nižší desítky u ostatních týmů. 

Kontrast jsou hráči týmu Dynamo Eclot, kteří po startu zápolení v úvodu roku zvolili během posledních týdnů pauzu od kompetetivního hraní, aby vylepšili komunikaci v angličtině a přichystali play-style pro rok 2023.

Odlišný přístup, mnoho možností, ale také zápasů. Střet nejlepších domácích týmů přichází už v pátek po obědě. Finální sestavu postupujících poznáme během neděle. Přímý přenos můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ. O výsledcích budeme informovat i na našem webu.

 


Zdroj úvodní fotografie: PLAYzonecz

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.