CS:GO
PGL Major 2022

„Kluci zahráli fakt pěkné CSko. Podpora od fanoušků po prohře je obrovskou pomocí,“ děkoval Straube

„Kluci zahráli fakt pěkné CSko. Podpora od fanoušků po prohře je obrovskou pomocí,“ děkoval Straube
26. 4. 2022
  |  

SINNERS jsou zpět doma. Přílet doprovázely rozpoluplné pocity s vědomím toho, jak blízko PGL Major Antwerp 2022 byl. V rozhovoru pro Sazka Esport komentoval emoce, výkony, ale také fanoušky CEO Moritz Straube.

Moritz Straube, CEO SINNERS, byl na své hráče patřičně pyšný. Během neděle a i celého týdne totiž celek spojil domácí komunitu a prakticky všichni věřili, že se jako první česká sestava na Major dostane. V rozhovoru pro Sazka Esport se vyjádřil nejen k výkonům hráčů, ale také podpoře od fanoušků.

Vaši kluci už se vrátili z Bukurešti, bohužel to nedopadlo podle představ, přesto všechno, jak bys zhodnotil tohle snažení?
„Já myslím, že po celé to RMRko ten týden zahráli fakt krásný CSko. Asi měsíc před eventem ta forma nebyla úplně ono, kluci se snažili to napravit, map pool a všechno. Myslím, že nyní bylo vidět, že kluci předváděli fakt pěkný CSko. A byť to ve 3 zápasech nevyšlo, hlavně teda nakonci v tom posledním, to bylo s BNE hodně close. Nakonci dne jsem strašně hrdej, že na sobě pracují a dali si záležet. Teď je to velký smutek, ale věřím, že týden, za dva to bude v pohodě a jede se dál.“

Co jsi říkal na fanoušky, celý event a zejména poslední zápas semkl CZ/SK komunitu. Všichni doufali a bojovali za SINNERS.
„Mně se tohle to strašně líbí, i když se podíváme tady okolo, tak přišli nějací fanoušci. Což je super. Kluci podporují tuhle tu podporu. Stejně tak na sociálních sítích je hezké vidět zejména ty pozitivní komentáře. Je strašně jednoduchý fandit, když se vyhrává samozřejmě, ale pak po prohraných zápasech když přijdou lidi a podpoří, je to obrovskou pomocí.“

Ještě před RMR eventem jste představili spoustu novinek, influencery, partnery. Máme se na co těšit i v dalších měsících? 
„Já myslím, že se určitě máte na co těšit. Ještě nejsem hotoví. Budou tam ještě nějaké hezké věci, které věřím, že potěší jak komunitu, tak i nás. Těšte se!“



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.