League of Legends

Kamil je zpět na EU Masters! Životní sérii zvládl i přes rodinnou tragédii

Kamil je zpět na EU Masters! Životní sérii zvládl i přes rodinnou tragédii
5. 8. 2022
  |  

Slovenský support dokázal v nejnabitější ERL s týmem GameWard přejít přes losers bracket a především hvězdný tým Karmine Corp, který tak po třech letech evropského kralování na EU Masters nepostoupí.

Nejlepší slovenský support a známý streamer Kamil “Kamilius” Košťál prožívá herně nejlepší období v kariéře, v supersilné francouzské LFL v playoff proklouzl rovnou mezi nejlepší čtyřku a zajistil si EU Masters.

GameWard vyřadili ve čtyřech zápasech Karmine Corp a po vítězství 3:1 jdou minimálně do play-in fáze prestižního evropského poháru. A to vše po koncepční práci se sestavou, kterou kompletně podrželi po jarním splitu.

LFL Playoff | Zdroj: Leaguepedia

V sérii šlo především o souboj legendárního Rekklese s vynikajícím Innaxem na marksmanech, který se v prvních dvou mapách přeléval ze strany na stranu. Ve třetí hře ale střelec GW získal dva matchpointy po neskutečném výkonu na Sivir, který ke konci doplnil i midlaner Czekolad se Sylasem. 

Právě Sivir je jedním z ikonických marksmanů Rekklese z dob jeho největší slávy a tato prohra mohla již tým se švédskou legendou naplno znervóznět.

Čtvrtá mapa se skvěle hrající botlane i díky Kamilovi od začátku šla pro GameWard a když k tomu navíc zářil i toplaner Melonik, Karmine Corp se neměli o koho opřít. Po třech splitech tak končí jejich kralování EU Masters a neuvěřitelná dynastie tří vítězství za sebou.

Po samotné sérii Kamilius na svém Twitteru oznámil, že ho den před sérií zasáhla ztráta maminky. Přejeme mu spoustu síly v jeho těžké situaci a posíláme obrovskou gratulaci k postupu.

V druhém kole lower bracketu můžeme GameWard fandit ve čtvrtek 11.8. od šesti hodin.

Zdroj úvodní fotografie: GameWard Twitter

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč