CS:GO

"Jsme underdog, takže asi řeči o tom, jak to tam jdeme vyhrát nejsou na místě," říká blogg1s před V4FSF

"Jsme underdog, takže asi řeči o tom, jak to tam jdeme vyhrát nejsou na místě," říká blogg1s před V4FSF
11. 11. 2021
  |  

Po SINNERS a ENTERPRISE se na V4 Future Sports Festival podívají i hráči eSuby. AWP hráče blogg1se jsme vyzpovídali o posledních eventech i budoucnosti.

Dominik "blogg1s" Janita z týmu eSuba mluví v rozhovoru pro Sazka Esport o uplynulém finále Sazka eLEAGUE, bootcampu, který má tým za sebou a také o V4 Future Sports Festival 2021 a Vodafone MČR 2021.

Ze Sazka eLEAGUE jste brali bronz. Jak ses cítil, když jsi po 2 letech nastupoval před fanoušky?

Těšil jsem se na to 2 roky! (smích) Ten hype, adrenalin, focus... Všechno okolo toho je neskutečný pocit, jsem rád, že jsem to mohl opět zažít a dodalo mi to zase motivaci navíc.

Není tajemstvím, že jste zkušeným týmem (v podstatě všichni vyjma sAvany), který v letech před pandemií prošel velkým množstvím offline akcím. Bylo to vaše výhoda? 

Je to tak, nikdo si to moc neuvědomoval poslední rok / dva, ale je velký rozdíl hrát offline a online. Je tam x faktorů, které jsou jinak a můžou hrát do karet spíš zkušenejšímu týmu, než například týmu, který je zvyklý doma běhat a dávat jen hlavy.

Hned první den jste se postarali o fantastický zápas se SINNERS. Jak jsi viděl zápas ze svého pohledu? Bylo vaše případné vítězství daleko?

Myslím, že jsme překvapili sami sebe! (smích) Vždycky jdete do zápasu s tím, že chcete vyhrát a nepřipouštíte si prohru, ale vyhrávat na dvou mapách proti Sinners 11:4 ještě po dominantních CT stranách, to se moc nestává! (smích) Zlomový bod podle mě byl, když jsme vedli na Vertigu nevím jestli 7:4 nebo nějaký takový stav a najednou jsme si řekli že "Chalani, nejsme horší tým, jsme na tom dneska stejně aimově a můžeme s nimi hrát vyrovnanou hru." Do toho hype okolo stage lanky, myslím, že šlo vidět že si užíváme každé kolo na lance.

Celkově jste brali bronz po vítězství nad Entropiq Prague. S odstupem času ho bereš jako úspěch nebo zklamání?

Je to úspěch i zklamání, mohli jsme zahrát skupinovou část lépe, tím pádem se vyhnout Sinners v semifinále a třeba se s nimi utkat ve finále po dlouhé době, ale jelikož to všechno dopadlo tak jak to dopadlo, tak si myslím že se nemáme za co stydět a na FOR GAMES vzpomínám kladně. Myslím, že zápas se Sinners nám dodal větší sebevědomí, co se týče našich hlavně společných zápasu, jelikož je máme jak na V4, tak se snad potkáme i na MČR!

Aktuálně za sebou máte bootcamp. Jak na něm vypadal společný den s týmem? Dokázal bys ho přiblížit fanouškům a čtenářům?

Budíček v 10, někdo to zvládal lépe, někdo hůře (zdravím Luka), demo hodinka, server - teorie, potom oběd a dávka pracců, official zápasů a tak dále, většinou jsme měli harmonogram od 10 do 21.

Byla hlavním cílem bootcampu příprava na V4FSF v Maďarsku a následné MČR v Brně?

Ano, jsou to víceméně dvě hlavní akce, které nás ještě letos čekají, takže jsme potřebovali zapracovat na naší hře.

A splnil společný pobyt a hraní vše, co měl? 

Myslím si že ano, jsme spokojeni.

Když se posuneme k V4FSF. Už play-in stage pro vás bude velmi těžká. Co tě první napadlo, když jsi viděl los skupiny, který vám přisoudil SINNERS, ONYX a AGO? 

Všechny týmy tam jsou kvalitní, takže jsem takovou skupinu asi očekával, nejde si vybrat úplně ideálního soupeře, i když z těch lepších týmu jsem chtěl spíš Fiend, jelikož jsme s nimi hráli už 2 bo3 a postupně se to začalo zlepšovat, do třetice bychom je dali! (smích)

S jakými ambicemi do Maďarska pojedete? 

Jsme underdog, takže asi řeči o tom, jak to tam jdeme vyhrát nejsou na místě. Chceme překvapit, zkusit se dostat do playoff a zahrát si nad tier 1 týmama. Přece jenom nějaký upset by se mohl stát, takže postoupit se Sinners do playoff by bylo parádní! 

Když jsi naznačil tier 1 týmy. Na které soupeře se nejvíc a nejméně těšíš? Případně s kým z pozvaných top týmů by ses rád potkal v pozdější fázi turnaje?

Těším se na všechny zápasy, Sinners máme co vracet za Sazku, s Onyx jsme zase hráli zápas o postup z Eu closed kvaldy, kde na poslední mapě vyhráli 19:17, takže tam si myslím že je motivace ještě větší, proti AGO jsem naposled hrál s pechynem a lukem ještě za Extatus na polské lance Goodgame, kde jsme taky udělali pěkný výsledek, fakt se těším na každý zápas. Z tier1 týmu bych si chtěl zahrát proti Gambit, přece jenom je to dlouhou dobu druhý nejlepší tým na světě, takže kdy se poštěstí si poměřit síly s takovým týmem!

Na mezinárodní scéně také hrajete kromě jiných turnajů i ESEA Main. Vstup do sezony máte fantastický. Míříte do play-off a za postupem? 

Popravdě je to trošku ostuda, že jsme furt v Mainu. Už jsme tam třetí sezonu a chceme rozhodně výš. Vždycky to tak nějak vyšlo, že jsme měli focus na všechno jiného, jen ne ESEA, REPUBLEAGUE, V4 atd.. Takže teď už by to mělo všechno vyjít tak, že se ukážeme příští sezonu v Advanced.

Dominik "blogg1s"Janita na stage Sazka eLEAGUE | Zdroj: CNC

Jaké jsou vaše další plány a ambice, kromě ESEA ligy, na závěrečné týdny letošního roku? MČR? 

V4 a MČR, to je teď nejdůležitější. 

Míříte do Brna pro cenný kov? 

Ano.

A kdybys měl něco, ať již pozitivního nebo negativního, vzkázat česko-slovenské komunitě, co by to bylo? 

Fanděte československým týmům na V4, je to velká věc a podporu vždycky ocení jakýkoliv hráč, tým. Doufám, že se uvidíme na MČR, každý kdo může, tak dojděte, než nám to tu zase zavřou, bůhví kdy tu bude další LAN akce. Ještě bych chtěl takhle na konec rozhovoru zmínit, že jsem korunovaný král ve Fifě z roku 2017, kde jsem hrál proti Wangovi finále a porazil ho snad 6:0? Tak ať je to konečně zmíněné někde, díky moc.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.