CS:GO

Fredi jel na nákup a zápas jeho týmu byl zkontumován

Fredi jel na nákup a zápas jeho týmu byl zkontumován
29. 8. 2021
  |  

Bizarní situace dnes nastala při startu finále lower bracketu uzavřené CZ/SK kvalifikace na milionový event V4 Future Sports Festival. Jeden z hráčů se údajně nedostavil, protože nakupoval.

Desítky domácích celků se snažily přes otevřené kvalifikace dostat do uzavřené pro 8 nejlepších, ze které by měl vzejít domácí zástupce pro evropský předkvalifikační turnaj na V4 Future Sports Festival. Odměna to byla i pro různé mixy, které nebyly pod organizací, jako například Headhunters, o kterých dnes bude řeč.

Tým ve složení fredi, KWERTZZ, MAXX, zyored a suplicK se dostal až do TOP 3 v uzavřené kvalifikaci a stačily pouhé 2 zápasy k tomu, aby právě on reprezentoval domácí scénu. Ve finále Upper Bracketu padl s Dynamo Eclot a od 13:00 měl dnes hrát finále spodní části pavouka proti eSubě, což je i důvod, proč byl zápas eSuby v Sazka eLEAGUE odložen.
Vyjádření zyoreda na Twitteru | Zdroj: Twitter @zyoredCS
Po desítkách minut čekání na start zápasu a nedočkavého přihlížení fanoušků přišel jeden z moderátorů na Twitch kanále PLAYzoneCZ vysvětlením: "Esuba výhra kontumačne 2:0 protože Head Hunters nenastoupili k zápasu v plné sestavě".

Což samo o sobě vyvolalo otázky, kde se hráč Headhunters, kteří byli tak blízko velké seznaci, nachází. Vysvětlení je však více než bizarní a přišel s ním ZYORED na svém Twitter účtu. Podle všeho to vypadá, že jeden z nejzkušenějších hráčů sestavy a domácí scény vůbec dal přednost jinému programu přes zápasem svého týmu v této kvalifikaci.

eSuba se tak dočkala vítězství 2:0 formou kontumace a od 16:00 vyzve Dynamo Eclot o slot za Česko a Slovensko.

Zdroj úvodní fotografie: unsplash.com

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.