League of Legends

Jeden tým končí, druhý zabojuje o postup, české týmy v EMEA potěšily

Jeden tým končí, druhý zabojuje o postup, české týmy v EMEA potěšily
16. 4. 2024
  |  

Poprvé v historii české týmy v EMEA Masters po Play-In fázi zapsaly pozitivní winrate, fanoušci se mohli radovat ze sedmi výher a skousli pět porážek. O postup do main stage si ale zahraje pouze jediná naše organizace, která narazí na nejsilnější tým v Play-In fázi.

Po prvním dni měly oba dva týmy 2:1 a cesta k postupu tak byla otevřená. Lehčí skupinu dostali Entropiq, kteří ale na důvod nedokázali podruhé porazit italského mistra Macko Esport. Na začátek nezískali výhru ani GLORE, kteří si bohužel znova nevyšlápli na silné GeeKay, proto se oba celky ocitly na startu dne na skóre 2-2.

GLORE tak potřebovali znova porazit portugalské EGN a pak šokovat celý EMEA region výhrou nad francouzskými Gentle Mates. První vyšlo, druhé bohužel ne a tak v těžké skupině čeká dvojka našla svůj strop. Za výkon a bilanci 3-3 ale rozhodně nemusí stydět a v poměru k vydaným zdrojům je jarní split obrovským úspěchem.

Nic jiného než postup se od Entropiqu nečekalo, další zklamání by bylo zdrcující, zvlášť v papírově příhodné skupině. Po úvodní porážce dne se naštěstí obr domácí ligy zvedl a potvrdil skvělou formu proti srbským BeFive a One Man Army se Sawyorem. Díky bilanci 4-2 Entropiq postoupil ze druhého místa skupiny.

Druhé místo ale skrývá vždy obrovské nebezpečí v losu postupových bo3. A Entropiq dostal nejhoršího možného soupeře. V postupovém duelu musí vyzrát na Gentle Mates z nejlepší evropské regionální ligy, francouzské LFL. Zápas jara je čeká zítra od 20:00, fanděte Entropiqu na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč