CS2

Je to tady! Domácí premiéra v CS2 míří před diváky

Je to tady! Domácí premiéra v CS2 míří před diváky
12. 10. 2023
  |  

Páteční odpoledne nabídne divákům ve Vodafone PLAYzone aréně úvodní duely mezi nejlepší čtveřicí tuzemské scény. Ze skupinové fáze turnaje, která se odehrála ještě na verzi CS:GO, postoupily celky SINNERS, Sampi, Dynamo Eclot a Entropiq. Pro všechny zúčastněné přitom půjde o žhavou premiéru, vůbec poprvé se celky představí v titulu CS2. Česká LANka s dotací 430 000 korun navíc vstoupí do dějin tím, že bude prvním regionálním LAN turnajem pořádaným v CS2 vůbec.

Nová verze hry, účastníci se nezměnili. Asi tak by šlo v jednoduchosti popsat složení finálové čtveřice turnaje Tipsport CS Praha II. Zatímco jednotlivé celky odehrály skupinovou část ještě v Global Offensive, teď se budou muset adaptovat na nepříliš vydařenou verzi. „Celkově největším problémem je samozřejmě peekers advantage, držení úhlů ve hře je skoro nemožné,“ upozorňuje na největší možné trable Martin "STYKO" Styk.

Slova loňského vítěze Tipsport CS:GO Bratislava navíc Valve umocnilo v posledním updatu hry. Internet v  nedávné době oblétly vtipné sestřihy na téma "Jackson peek", které reagují na atypický styl pohybu hráče při peekování. I toto ovšem může být aspekt, který některé z celku podpoří. „Já mám radost z toho, že ani m0NESY nestíhá zabít své peekující soupeře,“ sarkasticky komentuje zajímavý herní prvek na platformě X sniper Sampi fino.

Právě Sampi svedou úvodní duel offline akce proti Dynamu Eclot. Svěřenci Jakuba "bfull" Kokošky mají za sebou intenzivní bootcamp, v aréně navíc během media dne otestovali svůj týmový "Burgir", který si fanoušci ve Vodafone PLAYzone Aréně budou moci objednat. Za Sampi stojí historicky negativní bilance, organizace během doby své existence ještě domácí LAN turnaj neopanovala. Naopak Dynamo Eclot je v pozice dvojnásobného vítěze tuzemských akcí letošního roku, kromě Tipsport CS:GO Praha a Bratislava navíc opanovali i nedávné MSR, v jejich neprospěch ale může promluvit právě přechod na novou hru.

V té naopak mají za sebou online oficiální zápas reprezentanti SINNERS. Trojnásobný mistr ČR při své premiéře předčili Sprout 2:1, v Praze je ale čeká nevyzpytatelný Entropiq. Zelené masky proskotačily bez výrazného zaváhání skupinovou částí díky skalpům DNE a UNiTY, i v offline prostředí jim navíc vypomůže lucemburský člen hlavní sestavy Marix. Ten musí v celku Entropiq Prague nahrazovat Mixe, který se sice v uzavřené kvalifikaci vyburcoval ke skvělým výkonům, od té doby jej ale trápí zdravotní problémy.

Sledování křtu CS2 na česko-slovenské scéně bude možné, jako obvykle, s českým komentářem na Twitchi pořadatele, diváci ale mohou zároveň bez nutnosti koupě vstupenek dorazit přímo na pražský Chodov.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.