CS:GO

Jaký byl rok 2022 u Entropiq Prague? Čekání na velký úspěch, neúspěšná Evropa a změny v managementu

Jaký byl rok 2022 u Entropiq Prague? Čekání na velký úspěch, neúspěšná Evropa a změny v managementu
1. 1. 2023
  |  

Esportová organizace Entropiq má za sebou další ročník s plnou podporou pro CS:GO sekci Entropiq Prague, ani letos to však nebyl excelentní výkon hoden zázemí a možnostem. Výsledkem byla dvě (respektive 3) třetí místa a téměř žádná relevantní stopa v Evropě, způsobena i částečným křížením možností s mezinárodní sestavou.

Když v lednu 2022 tým Entropiq Prague oznámil, že se sestavou HONES, KWERTZZ, leckr, MoriiSko a AJTT prodloužil smlouvy pro danou sezonu, čekalo se, že se konečně našel mix hráčů, který přivede organizaci k úspěchům. Ale to se, jak víme zpětně nyní, nepodařilo.

Během jara dostala sice sestava příležitost zahrát si v tier 2 turnajích v Evropě, ovšem to nevedlo k ničemu lepšímu než 9. - 16. místu v Malta Vibes. Hůře tým skončil v Pinnacle Series a přes closed kvalifikaci neproklouznul ani do REPUBLEAGUE Season 3. 

Entropiq Prague navíc skončili až na 7. - 8. místě v Tipsport Cup Bratislava 2022 a už v březnu navíc skončil hlavní analytik rejin, kterému skončil Valve ban a on se tak mohl vrátit k trénování.

V dubnu se pak celek rozhodl posadit za zvláštních okolností na lavičku AJTTa, který si chtěl dát od CS:GO pauzu a také HONESE. Oba se však během roku ještě výrazně do sestavy zapsaly. Místo nich přišel do sestavy rakouský sniper sesL a také Němec j1NZO. 

Týmu se nepodařilo zvládnout ani Tipsport Online Cup 2022, když obsadil až 5. - 6. místo a v Sazka eLEAGUE ho k bronzu doslova dotáhl benchnutý Jan “HONES” Urválek, který v sestavě zaskakoval a defacto si tak vystřílel následné angažmá v Sampi.

Během letních měsíců přišla další divoká show přestupů. Tým podepsal a posléze se zase zbavil portugalského trenéra horvyho, Matěj “twist” Petráš jak rychle přišel, tak i odešel a do podzimu tým nepočítal ani s německým hráčem j1NZEM. 

Michal "leckr" Kadlíček s Canniem během rozhovoru při Sazka eLEAGUE | Zdroj: Sazka eLEAGUE / CNC

V závěru července navíc došlo k dalšímu šoku, kdy se Filip “AJTT” Dolenský vrátil do sestavy Entropiq Prague poté, co nevyšel přestup do SINNERS a v sestavě skončil definitivně KWERTZZ a HONES byl prodán do Sampi.

V srpnu tým zalepil poslední díly skládačky podpisem makedonského talentu Zorana "xicoz" Markovskiho a trenéra ze Srbska - Mihajla "Feed" Petroviće. O měsíc později se tým snažil opět prorazit na česko-slovenské akci Tipsport Cup Prague 2022 do TOP 4, ale ani tentokrát se mu to nepodařilo a skončil na 5. / 6. místě. Během dalších týdnů nezvládl ani kvalifikace do CCT Central Europe Series 2 a 3. 

Sympatické výkony však sestava předvedla na offline akcích Sazka eLEAGUE a MSR. Z první si odvezla 4. místo, o týden později ze Slovenska dokonce bronz. Na Tipsport MČR 2022 došlo však k dalšímu velkému zklamání. V Brně totiž tým nedokázal projít mezi nejlepší čtveřici a zakončil akci ostudnou porážkou s eSubou 8:16 a 2:16.

V prosinci už bylo jasné, že v týmu nebude pokračovat ani xicoz a zákulisím probíhají informace, zda po několika letech nezkusí jinou destinaci a působiště také matador leckr. 

Během sezony se navíc nestřídali jen trenéři, ale také management, kdy tým opustil Vojta Petr a podle posledních zpráv se mění také část vrcholového vedení celé organizace, což může mít vliv na optimální složení sekcí, či jejich managementu.

Obecně nemůže být tým Entropiq Prague s letošním rokem spokojen. Vyjma několika málo slibných umístění okolo 3. / 4. místa se sestavě nepodařilo prorazit do evropských struktur tier 2 turnajů a potažmo plán s nahrazením ruské sestavy, kdy by “Prague” měli tvořit hlavní sekci, rozhodně nevychází. 

Nejzajímavější úspěchy Entropiq Prague v roce 2022:

  • 3. místo - Sazka eLEAGUE Spring 2022
  • 3. místo - Majstrovstvá SR 2022
  • 3. / 4. místo - Sazka eCUP Winter 2022
  • 4. místo - Sazka eLEAGUE Fall 2022

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.