CS:GO

Jaký byl rok 2022 u Dynamo Eclot? Zažilo pardubické Dynamo nejlepší rok ze všech CZ/SK týmů?!

Jaký byl rok 2022 u Dynamo Eclot? Zažilo pardubické Dynamo nejlepší rok ze všech CZ/SK týmů?!
6. 1. 2023
  |  

Zažil tým Dynamo Eclot nejlepší rok ze všech česko-slovenských celků? Z hlediska kompletního součtu medailí dost možná, navíc také udělal jen minimum změn v sestavě. Přesto v závěru sezonu tým selhal a na Sazka eLEAGUE Finals a na MČR chyběl ve finálovém souboji.

Jednu z mála personálních změn udělal tým Dynamo Eclot u CS:GO sestavy už na začátku roku. Adam “ZEDc” Bartko byl posazen na lavičku a do sestavy byl na zkoušku přijat Martin “Dytor” Handl. 

Ze začátku roku se celku dařilo zejména prorážet postupně výš a výš do tier 2 turnajů v evropských turnajích. Vrcholem bylo březnové vítězství na turnaji EPULZE Invitational #1 a následný focus také na česko-slovenské akce. 

Na Slovensku to bylo v rámci Tipsport Cup Bratislava 2022 “pouze” 5. / 6. místo, pak se však DNE podařilo získat tříbro na akci ROG Masters East EMEA 2022 a také zlato z Tipsport Online Cup 2022.

Jarní část sezony navíc zakončila sestava 4. místem v Sazka eLEAGUE Spring 2022 a druhým místem z mezinárodní dlouhodobé soutěže Y-Games PRO Series 2022. Během léta pak navíc sestava, kterou opustil trenér Bfull a zamířil do Sampi, obsadila 5. místo v ESEA Advanced a také stejnou pozici v rámci 1xBet Series, za což do Česka přišlo $3,000.

Tým neustupoval z tempa ani po letní přestávce, kdy získával další finanční odměny za nejrůznější turnaje, ať už šlo o SDTV Invitational Series #2 nebo CCT Central Europe Series #1. Následně se Dynamo Eclot podařilo dojít až do finále Tipsport Cup Prague 2022, kde nestačil na kosovské Bad News Eagles.

Drobné zaseknutí v cestě za vítězstvími přišlo v Sazka eLEAGUE, kde se Dynamo Eclot nedostalo do závěrečné TOP 4, ale o týden později si spravil tým chuť na MSR v Nitře, které ovládl. Všechno následně směřovalo k brněnskému Tipsport MČR CS:GO 2022. Ani zde to však očekávaným zlatem necinklo.

Tým prošel skupinou, ale v semifinále nedokázal v důležité bitvě o post česko-slovenské jedničky porazit SINNERS a následně uspěl až v bitvě o bronz. Během závěru sezony se ještě podařilo týmu Dynamo Eclot získat bronz z turnajů Sazka eCUP Winter 2022 a Global Offensive Champions League Season 2, následně však nezvládl play-off ESEA Advanced a ani tentokrát si tak nezahrál baráž Challenger League.

V závěru roku navíc tým oznámil, že nebude pokračovat s Lukášem “capseN” Koláčným a očekává se, kdo bude přiveden jako náhrada. 

Nejzajímavější úspěchy Dynamo Eclot v roce 2022:

  • 1. místo - EPULZE Invitational #1
  • 1. místo - Tipsport Online Cup 2022
  • 1. místo - Majstrovstvá SR 2022
  • 2. místo - ROG Masters East EMEA 2022
  • 2. místo - Y-Games PRO Series 2022
  • 2. místo - SDTV Invitational Series #2
  • 2. místo - Tipsport Cup Prague 2022
  • 3. místo - Global Offensive Champions League Season 2
  • 3. místo - MČR 2022

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.