CS:GO

Jaký byl rok 2022 u Cryptovy? Ostravský tým se motal okolo 5. místa a stabilizoval se

Jaký byl rok 2022 u Cryptovy? Ostravský tým se motal okolo 5. místa a stabilizoval se
3. 1. 2023
  |  

Ostravská organizace Cryptova potřebovala pro loňskou sezonu jediné - stabilizovat a etablovat CS:GO sestavu na domácí scéně v důležitých ligách a soutěžích. To se podařilo a tým sbíral hlavně umístění okolo 5. místa. Dokáže na to navázat?

Cryptova po roce a sezoně 2022 bude patřit mezi důležité články domácí CS:GO scény. Během ní se totiž podařilo celku nejen stabilizovat pozici za nejlepší čtyřkou, ale navíc se také zapsala do mnoha kronik vítězstvím nad SINNERS či akvizicí mladého hráče, kvůli kterému zbytek sestavy obětoval možnost hrát kvalifikace na Major.

„Co se týče nějakých výsledkových ambicí na příští půlrok, tak získání slotu v eLEAGUE stojí jednoznačně na prvním místě. Celkově se chceme v krátkodobém horizontu propracovat do top 5 CZ/SK scény a poté samozřejmě mířit výše,” komentoval po akvizici nové sestavy pro Sazka Esport Viktor Ustyanovič, Chief Gaming Offer v organizaci Cryptova

Ty celek bezesporu naplnil. Zejména pak ve druhé polovině sezony, do které už sestava vstupovala po změnách. Line-up totiž během léta opustil Peter "jaro" Rauch a aktuální vicemistr ČR Lukáš "luko" Hrabčík, který zamířil do eSuby.

Cryptova během podzimní části sezony stabilizovala svoji pozici v rámci prestižní evropské ligy ESEA Advanced a také Sazka eLEAGUE, kde se utkala ve čtvrtfinále turnaje s Entropiq Prague o účast na FOR GAMES.
Ta týmu z Ostravy sice nevyšla, ale potvrdila tak defacto pozici "5. celku" na tuzemské scéně. Hned o týden později se však Cryptova radovala ze 4. místa na slovenském MSR 2022 a v listopadu dokonce patřila k největším překvapením na Tipsport MČR v Brně. 

Po vítězství v BO1 sérii se SINNERS už tým sice vítězství nezískal, do poslední chvíle však v decider skupiny držel s českou jedničkou v BO3 sérii krok. Nakonec se však radoval z postupu pozdější vítěz turnaje. Cryptova si tak odnesla opět 5. / 6. místo, ale také příjemné ohlasy z řad fanoušků.

Do dalšího roku a sezonu udělal celek (zatím) jedinou změnu, když roli In-game leadera převzal Martin “MAXX.” Smolár a Marek “kinzo” Bílek se sestavou rozloučil. Náhradou je další mladík, který se do sestavy podívá a není jim nikdo jiný než bývalý hráč Sampi Darber

Nejzajímavější úspěchy Cryptovy v roce 2022:

  • 3. místo - SDTV Invitational Series #2
  • 3. / 4. místo Sazka eCUP Spring 2022
  • 4. místo - MSR 2022
  • 5. / 6. místo Sazka eLEAGUE Fall Split 2022
  • 5. / 6. místo - Tipsport CS:GO MČR Brno 2022

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.