CS:GO

Jaký byl rok 2022 u česko-slovenských CS:GO celků?

Jaký byl rok 2022 u česko-slovenských CS:GO celků?
8. 1. 2023
  |  

Rok 2022 přinesl na domácí CS:GO scéně mnoho zklamání i radosti, překvapení i očekávaných výsledků... Které týmy mohou být spokojeny a které mohou zpytovat svědomí?

Jaký byl rok 2022 u Entropiq Prague?
Esportová organizace Entropiq má za sebou další ročník s plnou podporou pro CS:GO sekci Entropiq Prague, ani letos to však nebyl excelentní výkon hoden zázemí a možnostem. Výsledkem byla dvě (respektive 3) třetí místa a téměř žádná relevantní stopa v Evropě, způsobena i částečným křížením možností s mezinárodní sestavou. 


Jaký byl rok 2022 u Sampi? 
Sampi to v roce 2022 roztočili s multimiliónovým projektem ve velkém stylu. Výsledkem však byla pouhá jedna získaná medaile a rozpačitý pohled na akvizice hráčů, kteří zatím zdaleka nepředvádí to, na co mají.


Jaký byl rok 2022 u Cryptovy? 
Ostravská organizace Cryptova potřebovala pro loňskou sezonu jediné - stabilizovat a etablovat CS:GO sestavu na domácí scéně v důležitých ligách a soutěžích. To se podařilo a tým sbíral hlavně umístění okolo 5. místa. Dokáže na to navázat? 


Jaký byl rok 2022 u ENTERPRISE?

ENTERPRISE za sebou mají rozporuplný rok. Na jedné straně se během roku 2022 podařilo opět prodat řadu hráčů za jednotky milionů korun, zároveň se však náhrady hledaly těžce a tým dlouhou dobu čekal boj o přední příčky. Nakonec i ten titul přišel.



Jaký byl rok 2022 u eSuby? 
Tradiční česko-slovenská organizace eSuba se ani v roce 2022 nedočkala velkého triumfu. Ať už by šlo o MČR, kde by byl titul o to symboličtější, když byl při turnaji benq1 uveden do Síně slávy českého esportu, nebo Sazka eLEAGUE a MSR. Přesto však ukázala domácí scéně skvělou výchovu mladých hráčů. 


Jaký byl rok 2022 u SINNERS?
SINNERS a rok 2022? Doslova jako na houpačce. V jednu chvíli opěvovaní a milovaní, v tu druhou pak zatracovaní a sesazeni z trůnu. Jaká to byla sezona u celku, který do té doby dva roky v kuse dominoval? 


Jaký byl rok 2022 u Dynamo Eclot?
Zažil tým Dynamo Eclot nejlepší rok ze všech česko-slovenských celků? Z hlediska kompletního součtu medailí dost možná, navíc také udělal jen minimum změn v sestavě. Přesto v závěru sezonu tým selhal a na Sazka eLEAGUE Finals a na MČR chyběl ve finálovém souboji. 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.