Zajímavosti

Jakub Jankto předává všechny kompetence v Sampi. Kormidla se ujímá dosavadní COO Klára Ottomanská

Jakub Jankto předává všechny kompetence v Sampi. Kormidla se ujímá dosavadní COO Klára Ottomanská
26. 7. 2022
  |  

V organizaci Sampi dochází k částečné restrukturalizaci a změnám v managementu. Zakladatel, dosavadní CEO a profesionální fotbalista Jakub Jankto předává veškeré kompetence spojené s vedením dosavadní COO Kláře Ottomanské.

Po čtyřech letech od založení organizace Sampi vkládá nositel myšlenky esport klubu, profesionální fotbalista a investor Jakub Jankto důvěru do rukou dosavadní Chief Operating Officer (COO) Kláře Ottomanské, která si v celku prošla nejednu roli. Kromě ní se rolí a povinností ujímá také zbytek realizačního týmu.

,,Vážím si důvěry, kterou ve mne Jakub vkládá. Věřím, že i mé další kroky povedou správným směrem, stejně jako je tomu poslední rok a půl mého působení na pozici provozní ředitelky. Těším se na další výzvy, které tato změna přinese,“ konstatovala Klára Ottomanská v oficiálním vyjádření Sampi.

 


Organizace Sampi v minulých měsících vyplula velkými investicemi do své Counter-Strike sestavy na nová dobrodružství. Cíle jsou vzhledem k akvizici kvalitních domácích hráčů a hvězd nemalé, posun k jejich naplnění by měl postupně přicházet už na podzim. 

K předání agendy spojené s každodenním vedením organizace komentoval také Jakub Jankto: ,,Po čtyřech letech je čas posunout i naše lidi. Jsem přesvědčený, že jsme na to společně připraveni a fungování organizace bude ještě lepší a efektivnější. Sampi je ve skvělých rukou a naše plány a cíle se rozhodně nemění. Naopak budou ještě vyšší. Děkuju ve jménu Sampi všem fanouškům, hráčům a všem lidem, kteří nás podporují!"  

Informace o předání "moci" v organizaci směrem k aktuálnímu managementu přišla jen několik hodin poté, co se v českých a španělských médiích začaly objevovat spekulace o možném příchodu Jakuba Jankta do jednoho z českých prvoligových klubů. Bývalý hráč Slavie, který si prošel italskou i španělskou ligou, by mohl zamířit na Letnou, tedy do AC Sparta Praha. Zda spolu tyto dvě situace souvisí je otázkou, nicméně krok spojen s předáním agendy se s největší pravděpodobností musel chystat delší dobu, než jen několik hodin, či dní.

Nezbývá než držet nově pověřeným osobám na jejich cestě esportovými vodami palce!

Zdroj úvodní fotografie: Facebook @teamsampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.