CS:GO

Jako blesk z čistého nebe. Dynamo Eclot posadilo Dytora, přijde NEOFRAG?

Jako blesk z čistého nebe. Dynamo Eclot posadilo Dytora, přijde NEOFRAG?
13. 9. 2023
  |  

Česká organizace Dynamo Eclot posadila na lavičku svého hvězdného riflera Martina "Dytor" Handla. "V posledních dnech se nám herně nedařilo a neměli jsme konzistentní výsledky, které by naplňovaly naše očekávání. Jedním z faktorů těchto výsledků byla komunikace, která vázla dlouhodobě mezi Martinem a ostatními členy týmu," uvedl týmový manažer k posazení hráče, který v týmu vydržel v týmu více než rok a půl. Kdo se stane jeho náhradou?

Counter-Strike sekce dělala fanouškům a vedení organizace Dynamo Eclot během letošního roku více než radost. Nejen, že získala triumfy na obou zastávkách Tipsport CS:GO Praha I 2023 a Tipsport CS:GO Bratislava 2023, ale dokázala se prosazovat i v zahraničí a díky vítězstvím nad SINNERS nikdo moc nezpochybňoval, že zde roste nový král domácí scény.

I tento vzestup měl však stinné stránky. Organizace postupně přestala dostávat do některých zahraničních turnajů pozvánky, což mohlo být způsobeno několika faktory, od propadu formy až po pomyslný shadow ban za účast v zápase (ne nutně aktivně), který mohly sázkové kanceláře ve světě označit za problémový. V posledních týdnech to však nebylo optimální ani z hlediska výsledků, což vygradovalo změnou v sestavě, pro kterou se tým rozhodl, když na lavičku posadil Martina "Dytor" Handla.

Dynamo Eclot vydalo ke změně v sestavě prohlášení manažera Counter-Strike sekce, které umístilo na klubový web: "Přestože máme za sebou v poslední době dobré výsledky v podobě zisku titulu z poslední zastávky Tipsport CS:GO Bratislava nebo EPL, tak je stále co zlepšovat. V posledních dnech se nám herně nedařilo a neměli jsme konzistentní výsledky, které by naplňovaly naše očekávání. Jedním z faktorů těchto výsledků byla komunikace, která vázla dlouhodobě mezi Martinem a ostatními členy týmu. I když jsme společně na komunikaci pracovali, tak výsledek byl vždy krátkodobý. Čeká nás několik důležitých eventů a naše ambice jsou ty nejvyšší, proto jsme se rozhodli Dytora umístit na lavičku náhradníků. Ten za nás ovšem odehraje zbytek sezóny v ESEA Advanced."

"Dytora mám moc rád, je to hodný kluk a zaslouží si poděkování za dosavadní služby, které tímto rozhodně nemusí být u konce. S ohledem na gradující sezónu jsme se rozhodli pro tento, pro někoho překvapivý krok. Jestli byl dobrý nebo ne ukáže čas. Náhradu oznamíme zítra," dodal na sociálních sítích Martin Novotný, CEO organizace Dynamo Eclot, která Dytora přivedla na začátku roku 2022.

Kdo se stane náhradou dosavadního hvězdného hráče organizace? Prakticky jednou z mála variant, která může nastat, je bezpochyby příchod free agent hráče. V podobné roli by tak mohl naskočit Adam "NEOFRAG" Zouhar, který po konci v Into the Breach nemá angažmá a za Dynamo Eclot by mohl dohrát sezonu zakončenou případnými trofejemi nejen na domácí, ale i zahraniční scéně. Variantou však mohou být i jiní tuzemští, případně zahraniční hráči. Vše by mělo být ovšem potvrzeno už dnes (tj. ve středu 13. září).

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.