HearthStone

Jak bude vypadat letošní Vodafone MČR v Hearthstonu? Kompletní informační servis

Jak bude vypadat letošní Vodafone MČR v Hearthstonu? Kompletní informační servis
3. 11. 2021
  |  

Ani letos fanoušci karetní hry Hearthstone nepřijdou o vyvrcholení v podobě Vodafone MČR, na kterém se představí 16 nejlepších z Česka a Slovenska.

Titul prvního šampiona MČR 2021 se bude udělovat už tuto neděli, během které vyvrcholí cyklus Vodafone MČR 2021 ve hře Hearthstone. Šestnáct česko-slovenských karbaníků se během 6. a 7. listopadu utkají v online hraném režimu o titul MČR. Z pozice obhájce vstupuje do turnaje zástupce Entropiq Petr "En1gma" Balcar.

Mezi účastníky najdeme i dalšího hráče Entropiq Faeliho, grandmastera Jarlu, který v loňském roce neprošel ani ze skupin, hráče Sazka.INAE Eichiiho a majsssstera nebo bývalé hráče Dynamo Eclot, kteří svoji sekci těsně před MČR rozpustili.
Po roce jsme se opět dočkali. I letos nebudou chybět souboje ve hře Hearthstone, která se v Česku dlouhodobě těší obrovské popularitě
Tomáš Mikula
Hlavní organizátor Vodafone MČR v PC hrách

Formát

Šestnáct účastníků se rozdělilo do čtyř košů, ze kterých po úterním losu vznikly 4 skupiny. Úvodní group stage se bude hrát GSL formátem. Osm hráčů, kteří postoupí přes úvodní stage si toto zopakují v následném části.

Přehled skupin na MČR:

Podobě úvodních skupin Vodafone MČR v HS | Zdroj: Facebook @Mistrovství ČR v počítačových hrách
Čtyři nejlepší následně bude čekat play-off ve formě single-elimination formátu. Ti nejlepší si rozdělí 30 000 korun a na nejlepšího čeká 8. titul vítěze MČR ve hře Hearthstone.

Více o formátech jako GSL nebo vyřazovacích bojích hraných v single-elimination najdete v naší sekci Akademie.
Rozsáhlé vyjádření v oficiální tiskové zprávě poskytl hlavní organizátor Vodafone MČR v PC hrách Tomáš Mikula:

"Po roce jsme se opět dočkali. I letos nebudou chybět souboje ve hře Hearthstone, která se v Česku dlouhodobě těší obrovské popularitě. Tentokrát se opět utká 16 nejlepších v online soubojích o krále českých karetních mágů. Hearhstone je hra, kde se opravdu může stát vše, proto jsem zvědavý, zda se bude dařit favoritům, nebo se dočkáme i několika pohádkových příběhů, stejně jako tomu bylo v loňském roce."

Přímé přenosy letošního ročníku Vodafone MČR 2021 ve hře Hearthstone budou vysílány na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Pokud jste fanouškem populární karetní hry, na sobotu 6. a neděli 7. listopadu si moc neplánujte, abyste měli prostor sledovat to nejlepší, co domácí Hearthstone scéna vyprodukuje. V sobotu se začíná od 13:00, v neděli pak od 12:00.




Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.