League of Legends

Inside Games i příští rok uvidíme v Masters, z druhé ligy postoupí jediný tým

Inside Games i příští rok uvidíme v Masters, z druhé ligy postoupí jediný tým
21. 9. 2022
  |  

Tradiční česká organizace, která příští rok oslaví deset let od svého vzniku, nebude v Hitpoint Masters chybět ani v roce 2023. V nově zavedených Relegations uspěli proti druholigovým týmům a zachránili účast v nejvyšší lize.

Relegations turnaj opět po letech přinesl možnost pro nejlepší druholigové týmy postoupit na nejvyšší ERL úroveň a při vyrovnanosti a stoupající kvalitě Hitpoint Challengers mohly být spodní týmy Masters lehce nervózní. Po odstoupení Dark Tigers z turnaje tři týmy bojují o dvě postupová místa.
Hitpoint Relegations | Zdroj: Leaguepedia

A nyní známe i první úspěšný tým, po dominantních výkonech se v lize zachránili Inside Games, kteří za dvě bo5 neztratili ani mapu. Ve finále winners bracket zatočili i s ERKO esports, vítězem druhé ligy a ukázali, že dva měsíce k tréninku a řešení podstatných herních problémů využili na jedničku.

Zdroj: Twitter Inside Games
Stejně jako proti SAMPI, i proti ERKO uhráli všechny tři mapy bez výraznějších problémů a základem úspěchu byly vynikající drafty, které ING dokázali perfektně exekuovat. Mimo jejich typické early nátlakové kompozice s Lucianem či Kalistou do posledních dvou her ING vytáhli s double enchanter drafty hrající přes midgame fighty a bruisery. Ocenit lze také vzrůstající individuální výkony, v poslední bo5 především u Aliena, který výrazně přispěl k úspěchu celého týmu.

Inside Games tak mají slot zajištěný pro příští rok, ERKO a SAMPI o něj budou bojovat v rozhodující bo5 sérii 24.9. od 18 hodin. Zápas můžete sledovat na Twitch kanálu Hitpointu.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter Inside Games
Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč