League of Legends

Inside Games na úvod relegations přejeli SAMPI a jsou blízko udržení

Inside Games na úvod relegations přejeli SAMPI a jsou blízko udržení
15. 9. 2022
  |  

Začaly boj o udržení či o postup do naší nejvyšší ligy v League of Legends Hitpoint Masters a hned na úvod tým ohrožený sestupem přejel prvního vyzyvatele.

Po odstoupení Dark Tigers ze soutěže může být první liga pro všechny týmy velmi blízko, jeden si však vytáhne černého Petra a bude muset příští rok zahájit jaro v Challengers. Nejpříjemnější pozici získalo ERKO, které již zahájilo turnaj ve vrchní části pavouka.

V duelu Inside Games a SAMPI šlo především o vylepšení pozice a jeden život navíc, který připadne poraženému v prvním postupovém duelu. Ačkoliv se organizaci vedené fotbalovým reprezentantem Jakubem Janktem finále druhé ligy nevydařilo, skrze její kvalitu a slabé výkony Inside Games v Masters mohli být považováni za favorita.

Hitpoint Relegation 2023 | Zdroj: Leaguepedia
Tradiční prvoligová organizace ale v sérii ukázala až překvapivou dominanci a jistotu. Vyrovnanější byla jen první hra, ve které si ale stejně ING dokráčeli pro všechny draky a důležité objectivy. Druhá a třetí partie šla jasně na stranu mezinárodní soupisky Inside Games, které očividně čas navíc výrazně prospěl a tým se dokázal posunout o míle dopředu.

ING tak vybojovali až dvě postupové šance v bo5 duelech, zachránit se v Masters můžou už 20.9. proti ERKO Esports. Poražený z tohoto duelu zamíří do posledního střetu se SAMPI, kteří mají dostatek času připravit na 24.9. svůj reparát. Všechny duely můžete od šesti hodin sledovat na Twitch kanálu Hitpointu. 
Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč