CS:GO

SINNERS postupují jako jediní do druhého dne RMR kvalifikace. Nedaleko byli DNE, DTG a eSuba

SINNERS postupují jako jediní do druhého dne RMR kvalifikace. Nedaleko byli DNE, DTG a eSuba
22. 8. 2022
  |  

V pondělí odstartovala třetí kvalifikace na RMR. SINNERS se po výhře nad Dark Tigers dostávají jako jediní do druhého dne. Těsně před branami dalšího dne zůstali také Dynamo Eclot, eSuba a Apeks

Třetí kvalifikace na RMR se účastnilo celkem deset CZ/SK týmů, Apeks se Stykem a TITANS s oskarem. Jak se našim dařilo v prvním dni této kvalifikace?

SINNERS
Hříšníci odstartovali svou cestu třetí kvalifikací ve druhém kole, kde narazili na tým paris. Toto utkání bylo pro SINNERS spíše rozcvičkou a hravě si došli pro vítězství 16:2. Rozcvička byla potřeba, jelikož hned ve třetím kole čekal tým Forward, který má v sestavě dva vítěze PGL Major Krakow 2017 - Dosiu a Moua. Ani těchto dvou legend se SINNERS nezalekli a na infernu vyhráli 16:6. Čtvrté kolo bylo také pod taktovkou liberecké organizace a po týmově skvěle zvládnutém zápasu postoupili do posledního pondělního kola. V tom na nás čekal tuzemský duel, jelikož pavouk nalosoval proti hříšníkům Dark Tigers. Vývoj utkání byl dost překvapující, jelikož SINNERS na CT straně na infernu prohrávali velmi rychle 2:9. Poté se však vzchopili a dotáhli zápas na 10:10. Dále přišla přetahovaná o každé kolo a nakonec vedení hříšníků 15:14. V posledním kole přišla velká přestřelka na banánu, která dopadla lépe pro tým okolo Beastika a SINNERS tak mohli slavit postup do druhého dne. V úterý tak tento tým čeká šesté kolo od 18:00 proti Nemiga Gaming.

ENTERPRISE
Enterprise naskočili do kvalifikace také až v druhém kole a rovnou se do toho opřeli. Výhra 16:0 a puštění soupeře pouze k jedenácti killům hovoří za vše. Další kolo však přišla tvrdá stopka od ruského faceit mixu Vashepoh. I přes snahu se EP nepodařilo Mirage vyhrát a po výsledku 12:16 se s touto kvalifikací rozloučili již ve třetím kole.

Sampi
Pouť Sampi odstartovala také až ve druhém kole, v němž neměli sebemenší problém a porazili tým Kirachi 16:3 na overpassu. Třetí kolo však bylo pro Sampi větší zkouškou a museli o postup do dalšího kola výrazně více zabojovat s týmem Union88. I přes těžší průběh se jim podařilo soupeře porazit 16:13. Čtvrté kolo nebylo pro tým Jakuba Jankta o nic lehčí. Polský tým PGE Turow byl Sampi po celou dobu rovnocenným soupeřem, a i přes technické problémy jednoho z hráčů si s pěticí okolo Guardiana poradil 16:13 na infernu. Sampi tak vypadávají ve 4. kole. Z pohledu Sampi může tato prohra bolet o to více, jelikož v pátém kole mohli narazit na dánské Astralis.

eSuba
Modrá krev se dostala bez boje až do třetího kola, ve kterém si bez problémů poradila se soupeřem velmi rychle 16:3 a čekala na soupeře do kola čtvrtého. V předposledním dnešním kole narazila eSuba na polskou organizaci Illuminar Gaming na mapě Mirage. Po skvělém výkonu Blogg1se a Leviho vyhrála eSuba 16:9 a probojovala se do pátého kola, v němž na ně čekal ruský celek RCL. Po slibném začátku za CT stranu na vertigu bylo skóre 11:4 velkým příslibem. Nepovedená T strana však znamenala prohru 13:16 a konec v kvalifikaci.

Dynamo Eclot
Pardubická organizace se účastní první kvalifikace na budoucí RMR. Kluci do toho po summer breaku pořádně šlápli a ve druhém kole smazali soupeře 16:2. Ve třetím kole přišel o něco těžší soupeř, který i tak neměl proti DNE šanci a odnesl si porážku 16:8. Ve čtvrtém kole se Ecloti setkali s týmem ouroboros a byla z toho výhra 16:10 na mapě mirage. V tomto kole stojí za zmínku výkon riflera Dytora, který si připsal 33 killů a jeho ADR se zastavilo na čísle 140. V pátém kole byl však postup Dynama zastaven týmem EYEBALLERS. Tým, ve kterém hrají legendy jako JW a flusha, porazil DNE 16:7 na overpassu a ukončil tak jejich cestu touto kvalifikací.

Dark Tigers
Dark Tigers se v RMR kvalifikaci podařilo podat sympatický výkon. V druhém kole porazili tým falang5 přesvědčivých 16:2 a následně 16:5 tým SoberemWa. Čtvrté kolo zavedlo tmavé tygry na mapu nuke. Díky skvělému týmovému výkonu se povedlo vyhrát 16:14 a DTG se ocitli v posledním dnešním kole. V pátém kole Dark Tigers narazili na již zmíněné SINNERS. Povedený start však DTG nedokázali přetavit v překvapivé vítězství a po prohře se loučí s kvalifikací. Celkově se to dá však považovat za slušný výkon.

Apeks
Norská organizace v čele se slovenským IGL Stykem vlétla do třetí kvalifikace jak se sluší a patří. Po free winu v prvním kole si poradili se svými soupeři 16:2 a 16:3 a dostali se velmi rychle do kola čtvrtého. Ve čtvrtém kole však přišel pro Apeks daleko těžší soupeř. Ruský mix wannafly byl pro norskou organizaci velkou zkouškou a do pátého kola musel Stykův tým projít až přes prodloužení. Páté kolo přiřadilo Apeksu lotyšský celek Wolsung. Apeksu se vůbec nevydařil start a na dustu prohrávali už 5:15. I přes velkou snahu se tento zápas nepodařilo otočit a po prohře 12:16 se loučí i tento tým v pátém kole.

TITANS
Oskar a jeho parta vlétla do kvalifikace podobně jako Apeks. V prvním kole free win, v druhém kole demolice svých soupeřů 16:0. Ve třetím kole přišel těžší průběh na nuku, ale po výhře 16:12 se i TITANS ocitli v kole čtvrtém. Toto kolo bylo však pro tento tým poslední a po prohře 12:16 s týmem En av de lette na mapě overpass se i TITANS s kvalifikací loučí.

Z dalších českých týmů došel nejdále mix 666, který se dostal do třetího kola.
Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.