CS:GO

IEM Cologne: Astralis zvládli rozstřel ve skupině "B" a postupují, LB prošli i Cloud9

IEM Cologne: Astralis zvládli rozstřel ve skupině "B" a postupují, LB prošli i Cloud9
2. 8. 2023
  |  

V německém Kolíně nad Rýnem skončila i skupinová fáze prestižního mezinárodního turnaje IEM Cologne 2023. Do play-off si během posledního dne zajistily postup celky Astralis a Cloud9, naopak mise skončila pro FaZe nebo MOUZ.

Ze skupiny "A" mezinárodního turnaje IEM Cologne 2023 nejlépe vyšel tým ENCE, který dokázal postupně zdolat 9INE (2:1), fnatic (2:0) a v závěrečném zápase o slot přímo v semifinále porazil také favorizované dánské Heroic v poměru 2:1, díky čemuž si zajistil rovnou účast v TOP 4. 

Z Lower Bracket skupiny mezinárodního turnaje v Německu postoupil v závěru první fáze také tým Cloud9. Ten sice propadl do LB hned po porážce 1:2 s Fnatic, pak však postupně zdolal 9INE (2:1), Monte (2:0) a v posledním zápase také GamerLegion, opět v poměru 2:1. 

Na Cloud9 budou ve čtvrtfinále čekat Vitality. Ti ve finále Upper Bracket skupiny "B" totiž nedokázali porazit rozjeté G2 Esports. Právě ti se tak rovnou podívají do semifinále. G2 na své cestě porazili kromě Vitality (2:1), také Faze (2:0) a Astralis (2:1). Právě s Astralis se G2 mohou utkat v semifinále, neboť dánský celek díky úspěchu v Lower Bracket Group "B" vyzve ve čtvrtfinále Heroic.
Rozpis play-off IEM Cologne 2023 | Zdroj: Twitter @IEM
Dánskému celku Astralis dosavadní průběh turnaje IEM Cologne 2023 sedl takřka na jedničku, když si sice v prvním kole padl s G2 Esports (1:2), pak však smetl dvakrát 2:0 týmy Ninjas in Pyjamas a MOUZ, a ve finále Lower Bracket skupiny "B" si dokázal poradit také s Natus Vincere (2:1).

Dosavadní pořadí IEM Cologne 2023

  • 7. - 8. místo - Natus Vincere / GamerLegion
  • 9. - 12. místo - FaZe / MOUZ / fnatic / Monte
  • 13. - 16. místo - OG / NIP / TheMongolz / 9INE

Ve čtvrtfinálových duelech nejprve vyzvou Vitality tým Cloud9 a vítěz si hraje semifinále s ENCE, posléze se utkají v dánské bitvě Heroic s Astralis o účast v semifinále proti G2 Esports. Přímé přenosy zápasů play-off startují již v pátek odpoledne. Sledovat je můžete kromě streamu v angličtině také s česko-slovenským komentářem na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.