CS:GO

Hvězdy vítězné sestavy Entropiqu skládají nový tým, budou hrát pod názvem indePendent

Hvězdy vítězné sestavy Entropiqu skládají nový tým, budou hrát pod názvem indePendent
21. 8. 2023
  |  

Česko-slovenský rybníček se po dnešním dni rozrůstá o další kvalitní tým. V nově vzniklé sestavě se po boku HONESe představí medailisté z MČR a jeho bývalí spoluhráči z Entropiqu capseN s AJTTem, sestavu doplňují kinzo a Rutk0. Právě poslední zmiňovaný přitom na začátku sezony také podepsal u zelených masek, jeho angažmá ale nemělo dlouhého trvání.

Letošní změny sestav a konce organizací nechaly velké množství kvalitních hráčů na benchi nebo bez angažmá. Jedním z nich byl i bývalý sniper BRUTE, Entropiqu nebo Dynama Eclot Lukáš "capseN" Koláčný. Brněnský odstřelovač v pauze sice stihnul dokončit bakalářské vzdělání, kromě několika štací v pozici analytika jej to ale stále táhlo na server. Společně s bývalými parťáky AJTTem a HONESem nově oznamuje sestavu indePendent, kde podle capseNových slov budou bojovat o přízeň organizací či sponzorů.

„V průběhu roku jsem byl v kontaktu s HONESem s tím, že chci určitě po bakalářce hrát. Jakmile jsem dodělal školu, napsal mi, že bychom mohli složit projekt spolu s AJTem, který končí v Entropiqu. To byl základ našeho týmu. K tomu jsme přibrali ještě kinza,“ popisuje základní stavební kameny sestavy capseN. Právě Filip "AJTT" Dolenský dnes ráno navíc na svém Twitteru zveřejnil informaci o konci v Entropiq. Stále však sestavě, která dříve vystupovala pod přezdívkou "Rotačák", chyběl poslední hráč. S žádostí o pomoc se tak obrátili na svého staro-nového trenéra forjiho. Matej Kmiť již s capseNem, HONESem a AJTTem pracoval v původní sestavě týmu Entropiq a s posledním hráčem by tak neměl sáhnout vedle. Do řad nových indePendent totiž zamířil Rutk0.
Chtěli bychom postoupit do play-off všech zbývajících CZ/SK turnajů
Lukáš "capseN" Koláčný
AWP týmu indePendent
„S Rutkem jsme měli dobrou zkušenost už v onliners, kde jsme hráli na začátku roku. Rozhodli jsme se ho zkusit k nám jako pátého, ale nebyl jediná volba. Zkoušeli jsme různé varianty, ale nakonec se nám nejvíce hodil v aktuální situaci Ruťajz,“ komentuje capseN poslední akvizici v sestavě. „Má dobrý aim a i něco odehraného. Nejsme v situaci, kdy si můžeme dovolit vychovávat nějaký nový talent. Do toho nemáme ani organizaci, abychom si mohli vybírat třeba i z hráčů, kteří někde hrají nebo sedí na benchi,“ doplňuje.

Velmi oblíbená je na tuzemské scéně i otázka cílů pro jednotlivé sestavy. V té se indePendent neschovávají za tradiční mediální kudrlinky organizací a své cíle se sebedůvěrou předkládají světu. „Chtěli bychom postoupit do play-off všech zbývajících CZ/SK turnajů, ideálně vyhrát i pár medailí. Zároveň musí být naše výsledky co nejlepší i přes to, že pracujeme se strašným málem. Náš hlavní cíl je především zaujmou organizace a sponzory, abychom mohli hrát turnaj a věnovat se hraní na plno,” zakončuje své vyjádření pro Sazka Esport capseN.

indePendent již lze sledovat v rámci ESEA Main, díky bodům jednotlivých hráčů navíc sestava poskočila na osmé místo EPLAYER Rankingu. Je tedy jasné, že obnovení spojení mezi HONESem, AJTTem a capseNem bude doprovázet vlna očekávání, výsledkový servis pak patrně bude k mání na sociálních sítích jednotlivých hráčů.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.