League of Legends

Hitpoint Masters: Entropiq přejel eSubu 3:0 a je prvním finalistou

Hitpoint Masters: Entropiq přejel eSubu 3:0 a je prvním finalistou
25. 3. 2023
  |  

Play-off fázi začala i česká LoL liga. V Mastercard Hitpoint Masters na sebe narazily dva nejlepší lokální týmy, série ovšem dopadla jednostranně pro Entropiq.

Další split, další finále. Entropiq od vstupu do League of Legends nezažil horší umístění než druhé, po poslední sérii s eSubou to navíc vypadá, že směřují za dalším titulem. V prvním kole play-off Denyk a spol. jasně přejeli největšího rivala 3:0 a nedali mu ani náznak šance. Dvě hry ze tři dokonce skončily pod třicet minut, obhájce titulu do zápasu vstoupil ve špatné formě.

Entropiq si tak zajistil postup do finále, což kromě možnosti zabojovat o cennou trofej znamená také kvalifikace do play-in fáze EMEA Masters. Právě větší úspěch na tomto mezinárodním turnaji je jeden z hlavních cílů ambiciózní organizace, oba předešlé pokusy ovšem neskončily ani postupem do základní skupinové fáze. Tam se jako jediný český tým objevila v roce 2020 právě eSuba.

Ta nyní padá do Loser’s Bracketu, kde se utká s Dynamo Eclot. Pardubická organizace v minulém kole přejela SINNERS 3:0 a do semifinále, které se koná 28. března, vstoupí v dobrém nalazení. Naopak Modrá krev musí vychytat chyby a lépe se připravit, protože hráči prohrávali na všech linkách a ani jednou neměli náznak šance.

Živé finále Mastercard Hitpoint Masters je na programu 31. března od 16:00, netradičně se přesouvá ze Svitav do Brna.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.