League of Legends

Hitpoint Challengers: ERKO v úvodním kole play-off postupuje přes IKISEQ

Hitpoint Challengers: ERKO v úvodním kole play-off postupuje přes IKISEQ
8. 8. 2022
  |  

Své play-off začala i druhá nejvyšší česká soutěž, která nese název Hipoint Challengers. V horním bracketu se utkalo nejlepší duo IKISEQ Gaming a ERKO.

Druhá největší česká LoL liga vstoupila do vyřazovací části. Jde o hodně, ti, kteří za uplynulý ročník nastřádají nejvíce Championship bodů, dostanou možnost utkat se ve speciální baráži o postup do první ligy, což je cílem většiny organizací.

Los v úvodním kole play-off proti sobě poslal nejlepší dvojici základní části, tedy ERKO a IKISEQ Gaming. Druhý jmenovaný tým za sebou má zajímavý příběh, jedná se o projekt, ve kterém jsou zainteresování například Ondřej Novotný z MMA organizace Oktagon či známý YouTuber Čeněk Stýblo. 

Nejprve na sebe trochu nechvalně upozornili s esportem talentem Natem, který oblibu v komunitě nezískal, ale jejich League of Legends roster postavený “z lidu” si ve svém prvním splitu nevede vůbec špatně. Skončili na druhém místě tabulky, což je poslalo do souboje s lídry ERKO.

A bojovali statečně i v první BO5 sérii, které ve své existenci odehráli. Bohužel pro IKISEQ, nepodařilo se jim postup dotáhnout do vítězného konce. Dvakrát přitom vedli, ale ERKO se podařilo za stavu 1:2 už jenom vyhrávat a tím si zajistit postup do finále.

I když se jednalo “pouze” o druhou ligu, byly k vidění pěkné zápasy. Postupem času se zkušenější ERKO dostávalo do hry a v posledních dvou zápasech IKISEQ jasně smetli a mladým hráčům, kteří se hraní na této úrovni věnují poprvé, nedali šanci,. Blýskl se například německý ADC ERKO CaptainSexy, který ve finální hře na Xayah měl 14/0/3, v zápasu předtím na Sivir zase 9/1/12. Takto nakrmený carry hráč se jenom těžko přehrává.

IKISEQ přesto nemusí zoufat, mladá sestava ještě dostane druhou šanci, propadává se totiž do Loser's bracketu, kam za nimi postoupí buď akademie eSuby, nebo Team Sampi. Tato série je na programu tento ve čtvrtek od 18:00. Semifinálová série se odehraje v sobotu od 12:00, finále ve stejný čas o den později.

Výsledky Upper Bracket:

  • IKISEQ Gaming - ERKO 2:3

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.