CS:GO
Esport

Herní revoluce, v Liberci se pro komunitu chystá RETAKE Festival o více než 70 tisíc

Herní revoluce, v Liberci se pro komunitu chystá RETAKE Festival o více než 70 tisíc
16. 8. 2023
  |  

Poslední srpnový víkend bude v Liberci ve znamení gamingu a oslavy herního titulu Counter-Strike. Agentura Reset Button v termínu od 25.8. do 27.8. v hokejové Home Credit Areně hostí první ročník BYOC LAN akce RETAKE Festival. Na akci s dotací přes 70 000 korun a mnohými věcnými cenami se můžete přihlásit i vy!

Ve svatostánku libereckého hokeje tamní Bílí Tygři v sezoně 2015/16 zvedli nad hlavy prestižní Masarykův pohár za vítězství v Extralize ledního hokeje, koncem léta ale bude mít Home Credit Arena nového krále. A může jím být i váš tým! RETAKE Festival bude hostit hned několik turnajů napříč herními tituly, tím hlavním bude tuzemská jednička na poli esportu, CS:GO, milovníci závodních her si pak užijí klání v Trackmanii.

Hlavním lákadlem je bezesporu Counter-Strikový turnaj s prize poolem 60 000 korun, celkem 10 000 si navíc rozdělí nejlepší týmy v nedělním Red Bull Flick - Warm Up Edition. Vítěze hlavního turnaje navíc kromě pětatřiceti tisíc čeká přímá pozvánka na druhou LAN akci, kterou Reset Button plánují. Pro parťáky ve zbrani je na sobotní odpoledne v Liberci připraven i turnaj v herním módu Wingman, kde si trojice nejlepších může z měření sil odnést nové periferie od partnera akce SteelSeries nebo tisícikorunovou poukázku na nákup do Kauflandu. Pokud si ale věříte na 1v1 turnaj, ten na RETAKE Festivalu také nebude chybět! Uskuteční se během pátečního večera, od 22:00 se v něm můžete poprat o PC bednu FRACTAL North Black Case a periferie od SteelSeries.

Reset Button pro fanoušky esportu pořádá přelomovou BYOC LANku

Pokud se vám nepovede složit tým na hlavní turnaj v CS:GO, nemusíte zoufat. Komunitní akce podobného typu jsou ideálním místem pro navázání nových kontaktů a přátelství. Na místě budou navíc kromě Sinfluencerů Damiena "DeeThane" Danteho, Ljudmily "Miley" Mikitové nebo Romana "Blade" Pilného i přední tváře esportu. Doprovodných soutěží se ale můžete zůčastnit i sami, v případě úspěchu pak můžete dát svým spoluhráčům jejich absenci pěkně sežrat. Celá akce pojme až 200 hráčů a milovníků gamingu, s velkou pravděpodobností se tak bude jednat o největší letošní akci svého druhu u nás. Díky šikovnému rozdělení jednotlivých místností se ale nemusíte strachovat, že by vás někdo při hraní rušil. 

Organizátoři se navíc postarají i o pitný režim a doplnění energie. Pro hráče je totiž připraven výběr nealkoholických nápojů, díky kterému gamery nezaskočí ani žízeň. Možnost výhry a neomezeného přísunu tekutin je dostupná pro všechny hráče, kteří si zaplatí vstupné 1500 korun, do hlavního turnaje o 60 000 se pak může přihlásit tým za 2500 korun. Za celkem 2000 na osobu si můžete užít herní prožitek, který v Česku nemá obdoby. Pokud máte rádi pohodlí, za příplatek vás bude na místě čekat herní židle s jídelními a pivními poukazy, zkrátka All-inclusive.

Absenci energie ale nepocítí ani milovníci Trackmanie, oblíbená závodní hra bude v Liberci hostit rovnou dva turnaje. Nejlepší piloti si to rozdají v sobotu od pravého poledne v turnaji s Double Elimination formátem a pro nejrychlejší jsou připraveny nejen herní periferie, PC bedna FRACTAL North Black Case, ale i poukázky do Kauflandu s tarifem 1000 korun. Pokud se vám sobotní jízdy nepovedou, máte možnost si to odčinit v turnaji Trackmania Minor, kde se hraje o herní periferie, které vám kamarádi budou závidět.

Na své si kromě hráčů Counter-Striku přijdou i fanoušci Trackmanie
Pro ty, kteří zatím podobné akce nezažili, je nutné připomenout, že formát LAN akce BYOC (Bring Your Own Computer) stojí na přivezení vlastního počítače a periferií, v kufru si ale pro jistotu nechte i místo na případnou výhru! Pokud se chcete akce zúčastnit, stačí se přihlásit na webové stránce www.push-reset.com/tickets. Tak vezměte kámoše nebo alespoň věrnou klávesnici s myší a dojeďte do Liberce na stylové zakončení dekády CS:GO za doprovodu herních radovánek.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @PushResetButton

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.