CS:GO

GuardiaN už se do Sampi nevrátí. Informace potvrdila sama organizace

GuardiaN už se do Sampi nevrátí. Informace potvrdila sama organizace
22. 12. 2022
  |  

Pohádce o návratu slovenského snipera GuardiaNa na domácí scénu je pro tuto chvíli konec. Minimálně co se jeho spolupráce se Sampi týká. Tým totiž dnes oficiálně potvrdil, že se veterán do akce v modrobílém dresu nevrátí.

Jednatřicetiletý sniper Ladislav "GuardiaN" Kovács se do týmu Sampi po několikaměsíční pauze už nevrátí. Sama organizace dnes vydala vyjádření, ve kterém se definitivně se slovenským hráčem loučí, i přes zlepšení jeho zdravotního stavu.

Když Sampi v letošním roce mega projekt s CS:GO sekcí spouštěli, mnozí věřili, že půjde o "nové SINNERS", tedy tým, který ovládne domácí scénu, nebo minimálně zdramatizuje boje o tituly, přiblíží se Evropě a bude zatápět zaběhlým sestavám. Opak je však pravdou a až na světlé chvilky se to nedařilo.

Samostatnou kapitolou je pak působení Ladislava "GuardiaN" Kovácse v týmu. Od hráč s těmi největšími zkušenostmi ze zahraničních celků FaZe a NAVI se čekalo výrazné posunutí herních kvalit, možná také to, zda zvládne roli (podobně jako oskar) vytáhnout česko-slovenskou sestavu do Evropy.

Bohužel však už 21. září přišla oficiální informace o jeho stažení z aktivní sestavy a informace, že si minimálně dokonce roku hráč dá od hraní pauzu. Důvodem byly zdravotní potíže. Ty se (díky za to a GuardiaNovi přejem jen to nejlepší v rámci zdraví) daly do pořádku, ovšem organizace již nadále služby zkušeného hráče nevyužije

Nyní zůstává otázkou, co se v Sampi bude dít po odchodu Habyzze, který skončil kvůli kombinaci full-time hraní a školy, stejně jako s GuardiaNem. Potenciálně jsou na domácí scéně otevřena místa pro snipera... Otázka, zda nějaký manažer bude chtít po zkušeném borci sáhnout.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.