CS:GO

GuardiaN se po 10 letech vrací na domácí scénu. Zakončí rok s titulem z MČR?

GuardiaN se po 10 letech vrací na domácí scénu. Zakončí rok s titulem z MČR?
3. 5. 2022
  |  

Velký návrat přichází. Zakončí Ladislav "GuardiaN" Kovács sezonu na domácí scéně tam, kde před 10 lety skončil? Tedy s titulem z MČR?

Před 10 lety dvacetiletý Ladislav "GuardiaN" Kovács zakončil své angažmá na tuzemské scéně na MČR 2012. V té době hrál slovenský hráč za tým BEASTS MULTIGAMING, se kterým ve finále porazil 2:0 nEophyte.

Následně GuardiaN zamířil do myDGB, následně 3DMAX a posléze se přes Virtus.pro dokázal dostat až do Natus Vincere, kde zůstal značnou část své kariéry. V první éře za ukrajinský celek hrál od roku 2013 až do roku 2017, následně si odskočil do FaZe a na pár měsíců se ještě vrátil do NAVI.

Za svoji kariéru získal desítky triumfů, byl blízko titulu Major vítěze a patřil k nejlepším ve svém oboru. Hned šestkrát jej HLTV zvolilo do rubriky TOP 20 hráčů za daný rok. Nyní se však rozhodl třicetiletý Slovák vrátit "domů" a společně s Adejisem sestavili zajímavě vypadající lineup Sampi.
Ladislav "GuardiaN" Kovács v barvách týmu Sampi | Zdroj: Sampi
„Čo sa týka mojej individuálnej role, síce ma ľudia odpisujú pre môj vek, ale pôjdem si pre titul najlepšieho snipera na svete za každú cenu. Ti, čo ma odpisujú a podceňujú, na to doplatia,“ mluvil GuardiaN v exkluzivním rozhovoru na portále PLAYzone, kde také přiblížil další ambice Sampi v rámci dalších měsíců a zároveň prozradil, co rozhodovalo o výběru hráčů. 

Sampi to nebudou mít však vůbec jednoduché, týmy se dle příspěvků sniper na sociálních sítích chce zaměřit zejména na trénink až do lepší přestávky, kdy se rozjede kolotoč turnajů a kvalifikací. „Plan je hrac co najmenej a trenovat co najviac. Kedze sa zachvilu blizi aj tzv "player break",tak sa nebudeme tlacit do turnajov az tak velmi,“ uvedl v části svého příspěvku legendární slovenský sniper.

Je téměř jasné, že vyjma zahraničních úspěchů, by GuardiaN chtěl po 10 letech opět stát na vrcholu domácí scény v roli vítěze MČR 2022. Největším soupeřem v cestě za úspěchem a tituly budou bezpochyby hráči SINNERS, zajímavě se jeví také sestava Dynamo Eclot.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.