League of Legends

GLORE ztratili proti poslednímu týmu, eSuba v šílené hře přetlačila Saviors

GLORE ztratili proti poslednímu týmu, eSuba v šílené hře přetlačila Saviors
15. 2. 2024
  |  

Po polovině nejvyšší domácí soutěže v League of Legends Mastercard Hitpoint Masters na vrcholu svítí pouze jedinkrát přemožení Entropiq, střed tabulky je nesmírně vyrovnaný. V klíčovém duelu o udržení nadějí na postup uspěla eSuba, která zažila nejhorší polovinu roku v historii.

V souboji dvou týmů s bilancí 3-3 se na úvod sedmého kola střetli Dynamo Eclot s týmem UNiTY a vítězně ze souboje vzešla druhá jmenovaná organizace. Opět výborně zahrála botlane Kneza s J3rkiem a UNiTY proti předpokladům ukončili první polovinu na předních příčkách tabulky. Úspěšně se ale prezentuje také Dynamo.

Skvělou formu i výkony mohl potvrdit tým GLORE, který by při vítězství proti nejníže postavenému týmu tabulky OGC Sigmě Olomouc sdílel společné první místo s týmem Entropiq. Jenže GLORE se zápas od midgame přestal dařit Sigma získala druhé vítězství v lize, které ještě drží její naděje na zázračný postup do top 4.

Mastercard Hitpoint Masters po 7. týdnu | Zdroj: Leaguepedia

Roli favorita zcela jasně potvrdil tým Entropiq. Proti BRUTE se ze strany zelenočerného týmu objevilo pouze pár malých chyb v earlygame, mimo ně se podařilo největšímu favoritovi ligy získat výhodu a udržet ji až do konce. Se skóre 6-1 tým musí být spokojený, BRUTE to se 3-4 budou mít komplikovanější.

O udržení šance na závěr hrála eSuba, povzbuzená dobrým výkonem proti Entropiq. Na vítěznou vlnu se mezitím dokázali po 0-4 startu dostat European Saviors Club. Oba celky předvedli šílenou hru se třemi Barony a shodným počtem Elder draků. Saviors odmítli velké šance vyhrát a eSuba je potrestala, po nejhorší polovině v historii klubu má se 3-4 stále reálnou šanci uspět a postoupit do playoff. Saviors to budou mít s bilancí 2-5 spolu se Sigmou komplikované.

Příští týden nás na start druhé poloviny čekají tři kola, ty výrazně napoví o šancích a rozložení sil ve druhé polovině Masters. Tento pátek má liga z důvodu playoff LEC pauzu.



Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč