League of Legends

GLORE prohráli klíčový postupový duel, v příštím kole potřebují zázrak

GLORE prohráli klíčový postupový duel, v příštím kole potřebují zázrak
9. 7. 2024
  |  

Do konce základní části Mastercard Hitpoint Masters po dvanáctém odehraném kole zbývají už jen dva hrací dny. Favorité měli v dnešních zápasech namále, žádné velké překvapení se ale nakonec nekonalo.

Dynamo Eclot potřebovalo splnit povinnost vítězstvím nad poslední eSubou, to se ale nerodilo vůbec lehce. Po vyrovnané midgame eSuba vyhrála klíčový fight a mohla hru ukončit, nabídkou ovšem pohrdla a po vlastních chybách Dynamo vykročilo za postupem. Se skóre 7-5 stačí jedno vítězství či zaváhání konkurentů.

Entropiq zůstávají bez porážky, proti Parakeet se výrazněji nenadřeli. Nováček v lize tak nešokoval a pro postup bude muset mimo OGC s největší pravděpodobností porazit i druhé UNiTY.

Mastercard Hitpoint Masters | Zdroj: Leaguepedia

Souboj těchto dvou týmů dvanácté kolo nabídlo, předposlední OGC navíc druhé UNiTY téměř přehráli. Své šance si zahodili až při klíčovém Baronovi v pozdních fázích hry a situací na vrcholu tabulky tak ani dnes nezamíchali.

Nejdůležitější zápas kola si program schoval až na jeho úplný konec, BRUTE proti GLORE prakticky nesměli zaváhat. Skóre obou týmů by se vyrovnalo a BRUTE nemají dobrou druhou polovinu. To stejné platilo i pro GLORE, ty čeká suverénní Entropiq. Nervózní duel lépe zvládli BRUTE a do čtvrtfinále jim stačí porazit Dynamo či eSubu.

Odpovědi na postupové otázky tak přinese až příští týden, třinácté a čtrnácté kolo nejvyšší lolesportové soutěže sledujte v pondělí a úterý na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint


Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč