League of Legends

GLORE ovládli základní část Challengers, NARCIS podruhé proklouzli do playoff

GLORE ovládli základní část Challengers, NARCIS podruhé proklouzli do playoff
10. 7. 2023
  |  

Druhá liga CZ/SK ekosystému League of Legends esportu ukončila základní část letního splitu. Známe tak postupující do playoff, sestupující do Relegations a také celky, pro které sezóna do zimní fáze skončila.

Opět na vrcholu stojí GLORE, kteří znovu nadraftili skvělou sestavu zahraničních hráčů s vysokým rankem, kterou doplnili domácí talenti. Jako největší favorit na titul vstupují do playoff s pokusem o druhou obhajobu titulu v historii, po akademii Vikingekrig.

Druhé místo vzal nováček z kvalifikace Team UNiTY, který platí za nejpříjemnější překvapení sezóny. V playoff je doplní léty sehraná ESTUBA a znova NARCIS, kteří se výrazně zlepšili po špatném vstupu do sezóny. 

Hitpoint Challengers Summer 2023 | Zdroj: Leaguepedia

Příjemným překvapením byli i Chilli Esport, kteří předvedli především individuální zlepšení u svých hráčů. Na vyřazovací část to ale bohužel nestačilo, stejně tak se do bo5 střetů nepodívají EXILE. Ambiciózní sestava talentovaných hráčů v roce 2023 vyhořela, pokračování týmu ve stejné sestavě je s otazníkem.

Ještě výraznější sešup ale zaznamenalo ERKO Esports, které v minulém roce soutěž vyhrálo a podívalo se i do Relegations o první ligu. Tentokrát jsou problémy opačné, ERKO bude odvracet sestup. Stejně jako STOPWATCH, kteří po finálové účasti v jarním splitu spadli na předposlední místo a mimo krize na riftu řeší i krizi v zákulisí.

Playoff začíná již ve středu 12.7, GLORE vyzvou UNiTY a o možnost finálových bojů zabojují NARCIS s ESTUBOU. Duely sledujte na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč