CS:GO

forsyy a MATYS jsou nejlepší na světě! V jakých statistikách v roce 2022 dominovali?

forsyy a MATYS jsou nejlepší na světě! V jakých statistikách v roce 2022 dominovali?
4. 1. 2023
  |  

V jakých statistikách v roce 2022 dominovali český hráč David "forsyy" Bílý a slovenský hráč Matúš "MATYS" Šimko? Podle portálu HLTV.org byli nejlepší na světě ve dvou důležitých oblastech.

Na portále HLTV.org je již možné sledovat a filtrovat nejrůznějšími statistikami za libovolné období, dle tieru či typu turnaje. Pokud však necháme veškeré filtry v default nastavení "All" a změníme období na rok 2022, budete mile potěšeni několika výsledky česko-slovenských hráčů.

Zejména pak dvojice David "forsyy" Bílý a Matúš "MATYS" Šimko, shodou okolností v roce 2021 spoluhráči z týmu ENTERPRISE. Nyní již bývalý, respektive posazený na lavičku, hráč SINNERS Esports David "forsyy" Bílý ovládl statistiku KD-diff s nejlepším poměrem killů a smrtí. V této hodnotě má +1249, druhý nawwk z týmu Apeks má +1103.

Ve statistice celkového počtu získaných killů zbraní AWP navíc forsyy obsadil pomyslné druhé místo za bulharským sniperem Denislav "dennyslaw'" Dimitrov z celku SKADE.

Matúš "MATYS" Šimko kraloval v jeho oblíbených disciplínách. Konkrétně pak jde o statistiky Headshots per round a Headshot percentage. V první kategorii držel slovenský talent statistiku 0,52, ve druhé pak 67,6 % (zde se podobně umístil také v roce 2021). Nutno říct, že se zatím slovenský hráč nedokázal pořádně prosadit se Sampi na evropské scéně, což by mohlo jeho statistiky opět ovlivnit. 

David "forsyy" Bílý
Matúš "MATYS" Šimko
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.