FIFA

FK Pardubice míří do esportu. Na své cestě se spojí s Inside Games

FK Pardubice míří do esportu. Na své cestě se spojí s Inside Games
11. 8. 2021
  |  

Prvoligový tým FK Pardubice zažil v loňské sezoně nadmíru úspěšnou ročník nejvyšší domácí soutěže a nyní se rozhodl etablovat také na poli esportu.

Pro východočeský celek nejde o první setkání s esportem a fotbalovým simulátorem FIFA. Již v minulosti jej reprezentoval na hostování RIIJK z Entropiq na eMOL Cup, stejně tak dva hráči Sampi byli součástí vítězného tažení eLigou.



Nyní se ale FK Pardubice spojují s týmem Inside Games, který v posledních letech také hledá cesty, jak do FIFA světa prorazit více. Dva společní reprezentanti tedy budou František "Kučera" Kučera a Lukáš "Dodgy" Dočkal, který se v minulých měsících snažil více než o herní výsledky tak o předávání know-how k FIFĚ a FUT režimu.
Díky předchozím úspěchům, které se nám podařilo ve FIFĚ získat, jsme se rozhodli jít v trendu ostatních týmů a založit si plnohodnotný esport tým, který nás bude reprezentovat. Věříme že toto spojení nám přinese další úspěchy a moc se těšíme na vzájemnou spolupráci
David Douděra
Manažer esportového týmu FK Pardubice
Od vstupu do tohoto odvětví si Pardubice slibují, že se sblíží s mladou generací fanoušků, kteří jsou pro klub příslibem do budoucna. Cílem nově vzniklé esport divize klubu je vybudovat silný FIFA tým, rozvíjet mladé hráče a dát jim možnost posunout se na vyšší úroveň.

Snaha budování týmů, akademií a tvorby perspektivní půdy je cílem mnohých celků, jen málokdo to však zvládá tak, aby dlouhodobě produkoval kvalitní a dobré hráči, kteří získájí úspěchy a pak až přejdou do nejlepších celků. Uvidíme, jak tomu v případě FK Pardubice.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.