CS:GO

Finále Tipsport CS:GO Bratislava doplní SINNERS!

Finále Tipsport CS:GO Bratislava doplní SINNERS!
27. 5. 2023
  |  

Druhým finalistou Tipsport CS:GO Bratislava se stávají SINNERS! Ti ve svém zápase přetlačili Sampi 2:1 a v neděli si zahrají o vítězství s Dynamem Eclot.

Tipsport CS:GO Bratislava, které se odehrává z LAN prostředí bratislavského kina v nákupním centru Aupark, má za sebou i druhé semifinále. Po vítězství Dynama Eclot v úvodním zápase nad Entropiq, naskočili do svého utkání i SINNERS proti Sampi.

SINNERS vs. Sampi

Výsledek - 2:1
  • de_mirage | 19:16 (9:6)
  • de_overpass | 12:16 (7:8)
  • de_anubis | 16:14 (8:7)

Hned na úvodní mapě, kterou se stala všem dobře známá mirage, nabídly oba celky divákům skvělou podívanou. První polovina nabídla klasický průběh. SINNERS na CT straně tahali za delší konec a po patnácti kolech vedli poměrem 9:6. Po změně stran se na CT stranu dostali i hráči Sampi, kteří si v jeden moment připsali hned šest kol v řadě a otočili vývoj mapy a odskočili hříšníkům na stav 12:15. Ten důležitý poslední krok však nedokázali udělat a SINNERS dotáhli mapu do prodloužení. V něm byla nejúspěšnější česká organizace lepší a první mapu si připsala výsledkem 19:16.

Druhá mapa nabídla podobně vyrovnanou bitvu. V první polovině se oba celky přetahovaly o každý bod a do změny stran se šlo za nejmenšího možného rozdílu 7:8 pro Sampi. Druhá polovina začala nejdříve ve stejném tempu a zápas došel až do stavu 12:12. Koncovku zápasu však zvládli lépe Sampi, kteří získali čtyři kola v řadě, připsali si overpass výsledkem 12:16 a poslali zápas na třetí mapu.

Deciderem se stala mapa anubis. Ani tentokrát týmy nezklamaly a předvedly pořádnou show. Až do stavu 12:10 nedokázal ani jeden z týmů odskočit. Následně se podařilo Sampi vyhrát 4 kola v řadě a dostat se na výsledek 12:14. Koncovku zápasu však zvládli lépe SINNERS, kteří si připsali poslední čtyři kola a otočili na 16:14, čímž celou sérii vyhráli.

SINNERS si tak po výhře 2:1 zajistili účast ve finále, v němž v neděli od 16:00 narazí na Dynamo Eclot, kterým budou chtít vrátit prohru z Prahy. O tři hodiny dříve naskočí do zápasu o třetí místo Sampi, kteří vyzvou Entropiq.

Zdroj úvodní fotografie: SINNERS

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.