CS:GO

Filip "Darber" Böhm: Nesnažím předpovídat žádné budoucí umístění. Snažím se žít v přítomnosti

Filip "Darber" Böhm: Nesnažím předpovídat žádné budoucí umístění. Snažím se žít v přítomnosti
6. 1. 2023
  |  

Mladý hráč Filip "Darber" Böhm zamířil v prosinci do týmu Cryptova a po neúspěšném angažmá v Sampi a UNIVERSE chce opět nastartovat kariéru. V rozhovoru pro Sazka Esport mluví o konci v Sampi i plánech na další sezonu.

Filip "Darber" Böhm

Když se během loňské sezony rozpadla vaše sestava v Sampi a přišel místo vás line-up s GuardiaNem jaké pocity to u tebe doprovázelo?
Naše sestava se vůbec nerozpadla, ale byla vyměněna sestavou okolo Guardiana.
Ze začátku mě rozhodnutí Sampi dost zklamalo, ale teď to vnímám tak, že pro Sampi
to nebylo zlé marketingové rozhodnutí. A myslím si, že sestava Sampi ukáže až tuhle sezonu co vlastně dokážou.

Dokážeš čtenářům přiblížit to, čemu ses následně věnoval během druhé poloviny roku? Občas bylo možné tě sledovat v různých sestavách, jako například na MČR v UNIVERSE. 
Po incidentu v Sampi jsem se převážně věnoval hraním Faceitu dokud se neozval Adejis s tím, že by chtěl zkusit zahrát si na MČR v Brně ve víceméně mixu. Takže se k těm Faceitum přidal i nějaký týmový trénink.

Vnímal jsi vzestup Cryptovy během podzimní části sezony, kdy dokázala konkurovat tuzemské špičce? Co jsi na to říkal, když jsi to jen sledoval z povzdálí?
Popravdě jsem Cryptovu moc nesledoval, ale jejich výkon na MČR se nedal přehlédnout. Věřím v to, že pravé úspěchy přijdou až tuto sezónu.

Když se dostaneme do prosince, respektive do současnosti. Tvůj přestup do týmu Cryptova se zjevil zničeho nic. Jak se tvé nové angažmá upeklo?
Prosinec byl pro mě jako free agenta a bývalého studenta velmi stresující hlavně z důvodu, že jsem nevěděl, zda se mi podaří najít fulltime angažmá a budu moci pokračovat v tom, co mě baví nebo si budu muset hledat práci.

Tak to nakonec vyšlo. Nyní, v lednu, se stále spekuluje o dalších přestupech, ovšem část celků už se připravuje na další sezonu. Jak jste na tom v rámci tréninkového procesu vy? Probíhá ještě nějaká dovolená nebo už jste v plné přípravě?
Dovolená byla víceméně jenom od Vánoc do začátku roku. To už pro nás začal jak týmový, tak individuální trénink.

Z hlediska ambicí se dá očekávat, že nebudete od začátku patřit mezi největší favority domácích turnajů, kde se však ty osobně a týmově vidíš z hlediska ambicí na celková umístění?
Nevnímám to ani se nesnažím předpovídat žádné budoucí umístění. Snažím se žít v přítomnosti a soustředit se na přítomný moment, ale věřím, že když půjdeme pomalu krok za krokem nahoru tak se s náma v top 4 může počítat.

Závěrečná otázka musí směřovat k nejbližším plánům. Brzy opět odstartuje další ročník ESEA, jsou zveřejněné už nějaké další turnaje, kde vás mohou fanoušci sledovat?
Aktuálně zatím jenom ESEA Advanced, která začína 11. ledna. Ve zbytku se čeká až organizátoři oznámí svoje plány na následující sezonu.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport