League of Legends

Favoriti na úvod Mastercard Hitpoint Masters přesvědčili, první výhru urvali GLORE

Favoriti na úvod Mastercard Hitpoint Masters přesvědčili, první výhru urvali GLORE
25. 1. 2024
  |  

Nejvyšší česká lolesport liga v prvním kole nepřinesla výsledkové překvapení, favorizované týmy navíc v zápasovém tempu vypadaly výkonnostně přesvědčivě.

V repríze finále druhé ligy Hitpoint Challengers a střetů o postup do Masters v Relegations do jarní sezóny první ligy vstoupily celky Unity a GLORE. Zatímco ve zmíněných případech byla úspěšnější organizace Unity, první body do tabulky Masters brali GLORE.

Španělská organizace Europe Saviors Club ve své premiéře na českém esportovém poli narazila na BRUTE, kteří prošli řadou změn v sestavě. Vyrovnaná early game byla poměrně brzy převážena na stranu BRUTE, kteří svůj běh do playoff začali úspěšně.

Pořadí Mastercard Hitpoint Masters spring 2024 po prvním kole | Zdroj: Leaguepedia

Oslabené Dynamo Eclot, které v letošní sezóně nenastavilo plně profesionální League of Legends program, proti Entropiqu ve třetí hře prvního hracího dne příliš šancí nemělo. Entropiq vyčkali na vrchol síly svého draftu, ovládli objectivy a na začátku cesty za obhajobou neklopýtli.

Roli favorita tak už zbylo potvrdit jen eSubě s dánským duem sololanerů. Právě toplaner Lunddorf se hned na začátku blýsknul solokillem na Welcomovi a nastavil trend kontrolované hry. Nejúspěšnější česká organizace způsobem start-cíl porazila Sigmu a završila jistou jízdu silných pětic.

Další kolo přijde na program v pátek od 16 hodin na Twitchi Hitpointu. Šlágrem bude závěrečný zápas dne eSuba - BRUTE, který dá eSubě šanci oplatit soupeři porážky ze Svitav a Winteru.



Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč