League of Legends

Favorité EXILE a Ikiseq propadli, kdo postoupil do playoff 2. ligy?

Favorité EXILE a Ikiseq propadli, kdo postoupil do playoff 2. ligy?
14. 3. 2023
  |  

Hitpoint Challengers za sebou mají základní část, která čtyři celky poslala do playoff o titul 2. ligy, ale především o body určující postup do bitev o Hitpoint Masters.

V posledním hracím kole mohly stále do vyřazovací části ze dvou volných místo postoupit čtyři týmy, dva už měly postup zaručený. Glore a Stopwatch tak mohli hrát bez tlaku, jelikož playoff již ztrati nemohli. Existovala i možnost trojtého tiebrakeru a herního programu do tří hodin ráno.

Především první jmenovaný celek tento fakt využil k velmi odlehčené hře proti ERKO Esports, kteří neměli s porážkou kralujícího týmu základní části žádný problém a jejich vítězství znamenalo jisté vyřazení Ikiseq. Ten ale přesto promluvil do postupových bojů porážkou EXILE Esports, která znamenala konec nadějí i pro favorizovanou brněnskou organizaci. Z postupu se tak již potřetí v řadě radovalo ERKO.
Tabulka po základní části Hitpoint Challengers Spring 2023 - Zdroj: Leaguepedia
V duelu postupujících pak na závěr základní části Challengers Stopwatch přehráli NARCIS a v souboji dvou nejhorších týmů soutěže druhé vítězství proti CHILLI připsali Fly5, kteří budou chtít na jaro velmi rychle zapomenout a do léta výkonnost a výsledky výrazně zlepšit. 

V playoff se již tuto středu utkají o pokračování ze spodní části pavouka ERKO a NARCIS, o přímý postup do finále pak ve čtvrtek zabojují GLORE a Stopwatch. Oba zápasy sledujte od šesti hodin na Twitchi Hitpointu.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč