League of Legends

EXILE i s náhradníkem dominovali a postoupili do finále druhé ligy

EXILE i s náhradníkem dominovali a postoupili do finále druhé ligy
10. 7. 2024
  |  

Druhá nejvyšší domácí soutěž Hitpoint Challengers zahájila semifinálové duely střetem dvou debutantů v playoffs, FLY5 ani EXILE totiž za své dvouleté působení ani jednou mezi nejlepší čtveřici nepostoupili.

FLY5 pak také vstupovali do série jako favorité. Prvním důvodem je jejich celkové prvenství po základní části a také fakt, že EXILE nastupovali s náhradním junglerem v nepřítomnosti Foobara, do akce naskočil historicky vůbec první jungler brněnské organizace, Knedla.

A že je připraven na sérii i současnou metu ukázala už první hra, ve které do svých rukou vzal Zyru. Žádná očekávaná Sejuani či Maokai ale populární farmící pick. Šlapalo to také herně, z jeho tlaku profitoval toplaner Starky. Ten urval obrovskou výhodu na Mordekaisera a ve hře ho nešlo zastavit. Jeho téměř 20 killů dostalo EXILE do vedení.

Základní fáze Hitpoint Challengers | Zdroj: Leaguepedia

Druhá hra byla jiná draftem ale podobná vývojem, Knedla přišel o Zyru v banech a vzal tak dalšího meta junglera Liliu, se kterou má ale výrazně více zkušeností. Znovu se spolu s ním urval Starky, tentokrát na Volibearovi. Dobrým výkonem ho podpořili také botlaneři Worthless s Cherrym a najednou EXILE disponovali dvěma mečboly.

A proměnili hned ten první. Na závěr si dominantní výkon schoval také midlaner Wallir, v hlavní roli ale do třetice všeho dobrého zahrál opět Starky. Jeho Darius popravoval jednoho hráče soupeře za druhým, o výhodě rozhodl 1v2 doublem v úvodu hry. Když si marksman Worthless navíc připsal Quadru, zápas se už dohrával jen z povinnosti.

EXILE tak v premiérových playoffs čekají na finálového soupeře, FLY5 dostanou další šanci z losers bracketu. Ve druhém semifinále Delta Syndicate poměří síly s Maverix.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč