League of Legends

Exile, UNiTY a nováčci postupují, Inside Games na Winteru vyhořeli

Exile, UNiTY a nováčci postupují, Inside Games na Winteru vyhořeli
2. 10. 2023
  |  

Mastercard Hitpoint Winter je za svou úvodní fází, nejlepší týmy z play-in skupin teď budou bojovat o playoff proti prvoligovým celkům.

Postup ze skupiny A bez ztráty jediné mapy vybojovala směsice kvalitních domácích hráčů Kulvas, Zubac, Benda, esko a Smarty pod hlavičkou BENZO esport. Druzí skončili do první ligy nově kvalifikovaní UNiTY, kterých se očividně příliš nedotkla výměna midlanera.

Cesta zde skončila pro druholigové organizace NARCIS a ESTUBA, nepostupuje ani talentovaná pětice zastřešená organizací REViTAL BlackTrains. Celkově měla skupina jasně rozdané karty a obešla se bez nutnosti tiebrakerů.
Mastercard Hitpoint Winter 2023 Groups | Zdroj: Leaguepedia
Skupina B byla o poznání zajímavější a nabídla trojnásobný tiebraker. Tomu se vyhli přímo postupující EXILE esports, kteří potvrdili roli favorita a posílení na toplane, r0bbed pro organizaci zažívající dlouhodobě jen zklamání funguje zatím výborně.

O postup se tak prali Delta Syndicate, STOPWATCH eSports a šok turnaje Team Meliora. Největší turnajový outsider a poslední kvalifikant totiž šel do posledního dne se skóre 2:0 a k postupu mu stačilo urvat jedinou mapu. To se nakonec ani v tiebrakeru nepovedlo, místo postupu tak zůstal pouze velmi povedený dojem.

V klíčovém duelu nakonec vítězství brali Delta Syndicate, kteří tak o postup do playoff v bo3 zabojují proti BENZO esports. Stejný formát čeká EXILE proti UNiTY, vítěz si zkusí duely s českou špičkou. Postupové zápasy dostaneme v úterý od pěti hodin na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč