CS:GO

European Nations Cup 2021: Česko a Slovenko zná své reprezentace. Chybí hráči SINNERS i Entropiq PRG

European Nations Cup 2021: Česko a Slovenko zná své reprezentace. Chybí hráči SINNERS i Entropiq PRG
21. 8. 2021
  |  

V pondělí vypukne European Nations Cup 2021, ve kterém se střetne 12 evropských národů. Chybět nebude ani reprezentace Česka a Slovenska.

Po úspěšném roce 2020 již český výběr nepovede Michal "leckr" Kadlíček. On a jeho spoluhráči Entropiq Prague, stejně jako SINNERS nebyli schopni třídenní turnaj vpasovat do svých kalendářů. Česká asociace esportu tak musela hledat jinde.

Právě na Slovensku bylo o složení reprezentace v podstatě jasno už před měsícem, o čemž jsme informovali mezi prvními. Trenér KETUBOR hned v několika přípravných zápasech otestoval schopnosti a dovednosti svých hráčů.

Do karet mu nyní hraje i přestup Adejise s Matysem do ENTERPRISE, kde se setkávají s the eLiVem, který bude také součástí reprezentace Slovenska. Dalšími dvěma hráči budou Rutk0 a system, oba aktuálně působí v Sampi. Pozici 6 hráče, který by se ale měl dostat do hry, bude obstarávat sAvana, který zažil raketový vzestup v eSubě.

Lídr SVK repre
V Česku byl výběr i skrze neúčast Entropiq Prague a SINNERS složitější. Dle informací portálu PLAYzone se Česká asociace esportu rozhodla postupovat koordinovaně se zástupci Asociací gamingových klubů, aby společně vybrali tu nejlepší pětici.

Výběr nakonec padne na 3 zástupce eSuby a 2 hráče Dynamo Eclot. V případě prvního celku půjde o Dominika "blogg1s" Janitu, Matěje "twist" Petráše a Martina "Pechyn" Pechouška. DNE vyšle reprezentovat K1-FiDa a Valencia, kterého stále mají na měsíčním tryoutu. 
European Nations Cup 2021 se nejprve rozdělí týmy do 3 skupin po 4 týmech. Vítězové skupiny míří do semifinále. Na koho reprezentace Česka a Slovenska narazí?

Skupina "B":
  • Srbsko
  • Česko
  • Chorvatsko

Skupina "C":
  • Slovensko
  • Ukrajina
  • Rumunsko

Zdroj úvodní fotografie: @iesf_master

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.