League of Legends

eSuba zvládla duel s UniTY, naděje na play-off stále žije

eSuba zvládla duel s UniTY, naděje na play-off stále žije
1. 3. 2024
  |  

Česká nejvyšší liga pomalu míří do play-off. A rýsuje se jedno velké překvapení v podobě neúčastí eSuby. Ta ovšem zabojovala a stále živí šanci.

Modrá krev vítězí a naděje na top čtyři stále žije. Pokud by někdo četl tuhle větu před pár měsíci, asi by si ťukal na čelo. Ovšem to je realita letošního roku a probíhajícího jarního splitu Hitpoint Masters. eSuba do něj nevstoupila ve vůbec dobré formě a z 12 utkání má teprve pátý bod. To ji umisťuje na hranici klíčového čtvrtého místa.

Realita, se kterou se nejúspěšnější domácí tým musí momentálně potýkat. Existuje šance, že vůbec poprvé klasický český tým neuvidíme v play-off. A odds jsou stále velké, protože eSuba nemá nic ve svých rukou. Ve zbývajících duelech potřebuje dvakrát vyhrát a doufat, že OGC Sigma Esports či Team Brute po cestě něco ztratí.

Jenomže… Modrou krev čeká v dalším duelu Entropiq, opět jasně nejlepší tým aktuálního splitu. Proti němu se bude bodovat těžko, ještě když na jaře zatím ztratil jediný bod. V posledním duelu eSubu čeká Europe Saviors Club, který sám prochází dramatem a výměnou rosteru. Proti němu jsou papírový favorit, takže s bodem by se počítat mohlo.

Vše tedy závisí na výkonu proti Entropiq, který potřebují nutně porazit. Team BRUTE čeká dvojka Team UniTY a také lídr tabulky, tudíž naděje na alespoň 1-1 žije. A Sigma? Nováček ligy odehraje zápas s Europe Saviors Club a následně GLORE, opět tedy papírově jeden silnější a jeden slabší soupeř.

A nesmíme zapomínat na Team UniTY, který s pěti body také stále živí naději na play-off. Pokud porazí BRUTE a v posledním duelu si poradí i s posledním Dynamem Eclot, top čtyřka je zvládnutelná.

Hitpoint Masters čeká velmi zajímavý závěr základní části, ve které dojde na smutek některých týmů. A je dost možné, že to právě bude eSuba. Ta se teoreticky dočká svého největšího dosavadního zklamání.
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.