League of Legends

Esuba prohrou proti GLORE komplikuje postupové šance, BRUTE znovu vyhráli

Esuba prohrou proti GLORE komplikuje postupové šance, BRUTE znovu vyhráli
27. 2. 2024
  |  

11. kolo Mastercard Hitpoint Masters přineslo prohru eSuby, další dominanci Entropiq, očekávanou prohru Saviors a další krok BRUTE směrem do playoffs nejvyšší domácí ligy.

Na úvod 11. kola Dynamo Eclot vyzvalo BRUTE o šanci udržet se ve hře o playoff. BRUTE dokázali skvěle využít Adissova Rumbla a sbírali jednoho draka za druhým. Dynamo se ale v midgame díky odchytům dokázalo vrátit do hry. Jakmile se ale podařilo načasovat Rumblovu ultimátku se zbytkem klíčových cooldownů týmu, bylo hotovo. BRUTE tak na šesti výhrách začínají získávat větší a větší jistotu.

Ve druhém utkání kontroverzní Saviors nasadili novou sestavu složenou z neznámých hráčů z nižších soutěží. Ta dokázal UNiTY odolávat déle než půl hodiny, šlo spíše o pasivní obranu. CPM obranný val dokázal se Ksantem prolomit a UNiTY připsali důležitou pátou výhru.

Proti Sigmě Olomouc potvrdil roli favorita tým Entropiq, čímž ukončil vítěznou sérii Hanáků a sám potvrdil své výsadní postavení na čele českého lolesportu. Sigma je stále jedním z favoritů na postup, nastartovat zpět se bude moci již v pátek proti Dynamu Eclot. 

V nejdůležitějším střetu sezóny pak eSuba narazila na tápající GLORE, ti po skvělém startu sezony dvakrát v řadě prohráli a ohrozili si vlastní postupové šance. Další komplikace ale přišly pro eSubu, která  proti GLORE formu soupeře nevyužila a prohrála. Po těžkém startu už nedoscalovala a Rylleho Ryze se do hry příliš nezapojil.

Další kolo, které ještě více rozváže postupové rovnice, nás čeká v pátek od 16 hodin na Twitch Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: eSuba

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč