CS:GO

eSuba potvrzuje změny v sestavě a přiznává, že oznámí ještě jednu související sekci

eSuba potvrzuje změny v sestavě a přiznává, že oznámí ještě jednu související sekci
11. 4. 2023
  |  

eSuba zažívá po začátku roku turbulentní období, ve kterém obměňuje svoji CS:GO sekci, která má být zejména směřována do budoucna ve snaze budování udržitelnosti projektu.

Když na začátku roku eSuba zveřejnila, že rozpouští svoji hlavní CS:GO sestavu a do této pozice postaví mladé Youngsters s vidinou budování udržitelného projektu, mnozí fanoušci a lidé na scéně byli překvapeni. Po několika týdnech navíc přichází avizované změny.

Oficiální hráčský roster opouští Jiří "Kozlik" Kozel s Petr "iNte-" Sehnal a přichází zkušení Matěj "stinx" Štorek a Kristián "heikkoL" Garbera. V obou případech jde o hráče, kteří toho mají za sebou na domácí scéně relativně hodně, ovšem jejich kariéra se dostala v ENTERPRISE, respektive Dark Tigers do slepé uličky a už nepokračovala vzhůru.

eSuba se tak zřejmě pokusí využít jejich zkušenosti v kombinaci se snahou objevit potenciál dalšího růstu nebo prodeje ve zbytku hráčů sestavy. Ovšem Kozlik a iNte- by měli v sestavě zůstat v rolích v managementu. Zároveň přichází také David Vrba, který v minulosti obdobnou roli Team Manager vykonával v Dynamo Eclot. Ani to by však nemělo být všechno a organizace avizuje, že brzy oznámí další sekci, která bude do konceptu zapadat.

Za eSubu se vyjádřil také člen vedení Alexandr Ambróz: „Přichází první z několika plánovaných kroků, které jsme si na začátku roku vytyčili pro zajištění udržitelného rozvoje. Jirka se přesouvá z pozice aktivního hráče do managementu, kde bude mít na starosti CS:GO sekci jako celek s fokusem na výchovu talentů. Jeho pravou rukou bude Petr, který mu s celým chodem bude částečně pomáhat. K main týmu se na jejich místo připojí stinx, který do týmu přinese zkušenosti z nejvyšších soutěží a heikkoL, který si již také prošel několika domácími týmy. Sekci bude mít na starost jako manažer David Vrba, který bude klukům pomáhat s každodenními záležitostmi mimo herní server. Již za pár týdnů oznámíme další sekci, která bude součástí našeho CS:GO konceptu a podílet se na rozvoji nových hráčů.”

Zdroj úvodní fotografie: Facebook @eSuba

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.