League of Legends

Esuba poprvé v historii nepostupuje do playoffs, UNiTY bojují dál

Esuba poprvé v historii nepostupuje do playoffs, UNiTY bojují dál
5. 3. 2024
  |  

Třinácté kolo ukončilo naděje nejúspěšnější domácí organizace na účast v playoffs a na šanci zahrát si opět před svitavským kotlem. Boj o poslední postupová místa zůstává dál vyrovnaný a napínavý, proklouznout do playoffs stále mohou rovnou dvě debutující organizace.

Již před startem třináctého kola eSuba dobře věděla, že si boj o postup nesmírně zavařila. A to až do bodu, kdy k udržení stále malých šancí musela porazit dominantní Entropiq. Ten ovšem odmítl dát tápajícímu soupeři jedinou šanci. Denyk s Robocopem skvělými výkony poslali Modrou krev definitivně mimo nejlepší čtveřici základní části.

Poprvé tak eSuba nebude stát před fanoušky ve Svitavách a nezahraje si ani o úspěch v EMEA Masters. Sezónu zakončí zápasem o čest proti EU Saviors Club.

Klíčový duel zvládli nováčci v Masters, slovenská organizace UNiTY. Proti BRUTE potřebovali k udržení nadějí vyhrát, díky scalujícímu Apheliovi a dobrým pozicím Knezi se to skutečně povedlo. UNiTY tak zůstávají ve hře, BRUTE jsou v maléru. Do posledního kola mají Entropiq a výhra Sigmy znamená, že Olomouci již stačí postup jen potvrdit proti Dynamu.
Sigma totiž čistou hrou zadupala do země Saviors a z jejího pohledu by mělo být hotovo. S BRUTE má bilanci 2-0 a s UNiTY 1:1, v nejhorším případě tak Sigmu čeká tiebraker, pravidlově by už ale měla být jistým postupujícím. V posledním kole budou proti Dynamu platit za zcela jasné favority.

Na závěr potvrdili slušnou formu GLORE a po divoké hře dokázali obrátit tempo proti Dynamu Eclot. Dynamo tak čelí hrozbě posledního místa, což je po slibném začátku škoda.

Poslední kolo Masters sledujte na Twitchi Hitpointu od 16 hodin v pátek.



Zdroj úvodní fotografie: UNiTY

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč