League of Legends

Esuba padla počtvrté v řadě a prohloubila krizi, BRUTE se zvedli

Esuba padla počtvrté v řadě a prohloubila krizi, BRUTE se zvedli
19. 2. 2024
  |  

Začátek druhé poloviny jarního splitu Mastercard Hitpoint Masters vyšel současným favoritům a zajímavě vyrovnal střed pole nejvyšší domácí soutěže. Výsledkovou krizi prohloubila eSuba, která nedokázala porazit do té doby poslední Sigmu.

Start vysílacího dne patřil tápajícím BRUTE a pomalu se zlepšujícím Europe Saviors. Svitavská organizace Saviors díky přesvědčivější midgame přetlačila a utrhla čtvrté vítězství. To je v kontextu postupových bojů klíčové, proti ESC totiž mají čisté skóre 2-0 a nyní i náskok dvou map.

Entropiq proti Dynamu Eclot potvrdili pozici české jedničky, Dynamo tentokrát nedokázalo vzdorovat. Entropiq postupně získávali výhodu a k výhře jim pak stačil jediný Baron a následný fight. Na scoreboardu svítilo hubené skóre 6:4, když Entropiq kráčeli pro sedmou výhru v lize. Playoff už by se dle očekávání obhájci trofeje nemělo vyhnout.

Mastercard Hitpoint Masters po 8. kole | Zdroj: Leaguepedia

GLORE proti UNiTY přinesli další pokračování rivality z druhé ligy a jejich zápas byl znovu velmi zajímavým a proměnlivým bojem. UNiTY dlouho vedli a jejich scaling kompozice napovídala, že by měli zápas dotáhnout k výhře. Jenže GLORE stačily dva dobré fighty a přes objectivy zápas otočili.

Na závěr se eSuba proti Sigmě toužila vrátit na vítěznou vlnu, tak špatnou první polovinu Masters totiž nejúspěšnější česká organizace nepamatuje. Dlouho to vypadlo výborně, eSuba ovládala fighty, získala čistou Infernal Soul a Sigma nevypadala na vzdor. Jenže dvě chyby darovaly Olomouci Barona a poté i Eldera. S ním už věděla co dělat a vrátila eSubě porážku z prvního kola.

Další kolo nás čeká už zítra od 16 hodin, přinese také bitvu o první místo mezi Entropiq a GLORE.



Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč