League of Legends

eSuba měla namále, ale do finále Hitpoint Masters nakonec postupuje

eSuba měla namále, ale do finále Hitpoint Masters nakonec postupuje
28. 3. 2023
  |  

Mastercard Hitpoint Masters zná druhého finalistu. eSuba v dlouhé sérii přehrála Dynamo Eclot, čímž si zajistila také kvalifikaci na EMEA Masters.

Už vše směřovalo k tomu, že by eSuba poprvé od roku 2015 chyběla ve finále. V pátém zápase měla namále, Dynamo Eclot drželo komfortní lead, ale nezkušenost se opět projevila. Pardubická organizace ztratila dobře rozjetý zápas, ale nakonec je z toho znovu jenom třetí místo.

Počtvrté za sebou skončilo Dynamo těsně před bránami finále, což znamená, že ani v tomto splitu se nepodívá na EMEA Masters. A ani nevyzve Entropiq ve finále o zlato z Hitpoint Masters. K vidění tak bude pomalu již tradiční finále mezi dvěma nejlepšími týmy Česka.

Pardubická organizace předvedla zajímavou sérii a potenciál do budoucna, ale v důležitých momentech se projevila kvalita eSuby. Ta si může oddychnout, protože je stálící finále a neúčast v něm by pro organizaci byla katastrofa. Obzvlášť letos, když se tým rozhodl jít naplno do League of Legends a ostatní sekce, např. CS:GO, rozpustil.

Finále je na programu 31. března od 16:00, z tradičních Svitav se ovšem přesune do Brna.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.