CS:GO

eSuba doplní Dynamo Eclot ve finále MSR 2022. Entropiq končí na třetím místě

eSuba doplní Dynamo Eclot ve finále MSR 2022. Entropiq končí na třetím místě
15. 10. 2022
  |  

Do grandfinále Dr. Max CS:GO MSR 22 postupuje eSuba, která tak v repríze finále UB vyzve Dynamo Eclot. Cryptova končí mimo medaile, Entropiq Prague se musí smířit se třetím místem.

Předposlední den Dr. Max CS:GO MSR 22 přinesl dva zápasy. Nejdříve bylo v plánu odehrát semifinále LB mezi Entropiq Prague a Cryptovou. Vítěz se poté utkal ve finále LB proti eSubě.

Hned úvodní zápas se dá označit za duel dvou rivalů. Přeci jen se tyto dva týmy proti sobě dnes postavili potřetí za poslední dva týdny a každý jejich souboj je doprovázen menší kočkovanou na sociálních sítích. Úvodní mapou se stal nuke, který si zvolili hráči EIQ Prague. Přestože je nuke brán jako nejvíce CT sided mapa v celém mappoolu, byli to právě hráči pražské sekce Entropiq, kteří dokázali zvládnout T stranu velmi přesvědčivě a do změny stran se šlo za stavu 10:5 pro tým poskládaný okolo IGL leckra. Cryptova se nedokázala vzchopit ani po prvních patnácti kolech a první mapu prohrála 7:16. 

Druhou mapou se stalo inferno, do kterého naskočili hráči EIQ Prague velmi podobně jako do mapy předchozí. Rychlé vedení 6:1 a s Cryptovou to nevypadalo velmi dobře. Ve zbytku první poloviny jsme mohli sledovat velmi vyrovnaný souboj a do změny stran se šlo za stejného stavu jako na první mapě - 10:5 pro Entropiq Prague. Cryptova se opět snažila s nepříznivým stavem něco udělat, avšak ani tentokrát to na vítězství nestačilo a prohrála 13:16. Entropiq Prague tak svého rivala poráží i potřetí v řadě, vždy shodným výsledkem 2:0. Velký podíl na dnešní výhře má MoriiSko, který na obou mapách attackoval rating 1.50. Na druhé straně se naopak příliš nedařilo hlavnímu riflerovi zyoredovi. Cryptova tak na MSR 22 končí na nepopulární čtvrté pozici.

Entropiq Prague díky své výhře postoupili do finále LB, ve kterém již čekali hráči favorizované eSuby. Hned úvodní mapa, kterou se stalo vertigo, ukázala připravenost hráčů modré krve a po chvilce svítilo skóre 10:0 pro Blogg1se a spol. Entropiq Prague pak sice dokázali zapsat pár kol, na otočku proti rozjeté eSubě to však nestačilo. Na vítězství 16:5 měl největší podíl skvěle hrající Pechyn, jenž se zastavil na 28 killech a ratingu 2.22! 

Hráčům Entropiq Prague se podařilo z drtivé porážky na vertigu oklepat a na mirage vkročili o poznání lépe. První polovinu zvládli lépe než jejich soupeř a za CT stranu si dokázali připsat 9 bodů. Druhá polovina však opět patřila hráčům modré krve, a přestože spousta kol byla velmi těsná, připsala si eSuba výhru 16:13. 

Entropiq Prague tak končí na turnaji na třetím místě. eSuba vyzve zítra Dynamo Eclot v grandfinále, v němž mají hráči pardubické organizace výhodu jedné mapy.

Výsledky čtvrtého dne Dr. Max CS:GO MSR 22: 
  • Entropiq Prague vs. Cryptova: 2:0 (16:7 nuke, 16:13 inferno)
  • eSuba vs. Entropiq Prague: 2:0 (16:5 vertigo, 16:13 mirage)

Grandfinále Dr. Max CS:GO MSR 22: 
  • 13:00 - Dynamo Eclot vs. eSuba

Grandfinále můžete sledovat již zítra od 13:00 na twitch kanále YZONEsk.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.