CS:GO

eSuba bije na poplach. Skončila mi smlouva. Jednáme jak s eSubou, tak s dalšími, uvedl blogg1s

eSuba bije na poplach. Skončila mi smlouva. Jednáme jak s eSubou, tak s dalšími, uvedl blogg1s
8. 1. 2023
  |  

Dominik "blogg1s" Janita není vázán smlouvou v organizaci eSuba a pro rok 2023 vyjednává údajně jak s ní, tak s dalšími subjekty na tuzemské scéně, což sám uvedl v rozhovoru na portále PLAYzone.cz.

Jedno z nejžhavějších přestupových zboží nemá na česko-slovenské scéně stále podepsáno v novém působišti. Přímo Dominik "blogg1s" Janita v rozhovoru v rámci hodnocení hráčů za rok 2022 pro portál PLAYzone potvrdil, že mu vypršel kontrakt a je možný konec spolupráce s eSubou. S týmem loni skončil na druhém místě Sazka eLEAGUE a na Tipsport MČR bral 2. místo. 

"Nějaké nabídky byly každý rok, ale záleží na XY faktorech. Nejsou to jenom peníze, nejsou to jenom sestavy, musí to být kompletní záležitost, aby se ten hráč cítil dobře. Neměl jsem důvod odcházet z eSuby, protože jsme se vždycky dokázali domluvit. Rozhodnutý nejsem, asi můžu říct, že mi skončila smlouva a jednáme jak s eSubou, tak s ostatníma organizacema," uvedl v rozhovoru na zmíněném portále.

Postupně se tak začínají potvrzovat spekulace, o kterých jsme psali v předchozích dnech v článcích. Týkaly se možného konce spolupráce s eSubou nebo jedna z možností pro Dynamo Eclot ve snaze doplnit kádr.

eSuba tak má před sebou nelehký úkol. Jednak se totiž o blogg1se, který už neprodloužil smlouvu, musí přetahovat s dalšími domácími organizacemi. Také musí případně vymyslet, jak postupovat v případě, že ve snaze udržet hráče neuspěje.

Podle informací Sazka Esport to však spíše vypadá, že budeme blogg1se v roce 2023 vídat v jiném dresu než v tom od eSuby, v němž strávil několik let. 

Dominik "blogg1s" Janita
Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.