CS:GO

Esport reaguje na situaci na Ukrajině. Domácí týmy vyjadřují podporu, Sampi zrušili showmatch

Esport reaguje na situaci na Ukrajině. Domácí týmy vyjadřují podporu, Sampi zrušili showmatch
24. 2. 2022
  |  

Rychle eskalující situace na Ukrajině se začala propisovat také do esportu. Domácí organizace na svých sociálních sítích vyjadřují podporu Ukrajině, Sampi dokonce zrušili chystaný showmatch s Inside Games.

Některé z tuzemských organizací reagují dopoledne na eskalující situaci konfliktu na Ukrajině podporou ve formě změny svých log a fotografií na sociálních sítích do barev východoevropské země. 

V posledních hodinách tak učinily například SINNERS, Dynamo Eclot nebo Sampi. V drtivé většině se setkaly organizace s pozitivní odezvou. A postupně se přidávají další. Poslední zmíněný celek dokonce reagoval zrušením plánovaného showmatch zápasu mezi ním a týmem Inside Games v CS:GO.



"Dneska střílet nebudeme. Určitě vám nemusíme říkat proč. Je to na přání nejen slovenských hráčů, kteří žijí blízko hranic, ale nás všech," uvedla organizace na své Facebook stránce. 

Předpokladem je, že se postupně přidají také další celky a organizace napříč tuzemskou scénou, ale i světem. V něm podobně reagují například Ninjas in Pyjamas, kteří se také rozhodli vyjádřit podporou změnou grafické identity na sociálních sítích.



Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport