League of Legends

ERL: Dreedy porazil Randoma, Rekkles již podruhé padl

ERL: Dreedy porazil Randoma, Rekkles již podruhé padl
21. 1. 2022
  |  

Evropské regionální ligy jedou v plném proudu a i v soutěžích ve Španělsku či Francii vidět v akci česko-slovenské zástupce. K vidění byl „bratrský souboj“ hned dvakrát.

Španělsko

Čeští zástupci Dreedy a Random zatím nemají příliš povedený vstup do soutěže. Barca eSports má po čtyřech zápasech na svém kontě dva body, ovšem nutno podoknout, že dvě utkání odehráli proti silným KOI a Fnatic TQ, druhý jmenovaný celek je dokonce zatím neporažený.

Random společně s BISONS ECLUB vyhrál pouze úvodní duel proti G2 Arctic, na který bohužel navázali třemi porážkami. Ta poslední přišla právě proti Barceloně, kde byl k vidění český souboj Dreedy versus Random. Začátek byl jasně lepší pro katalánskou organizaci, sice se pak BISONS na chvíli zvedli, ale zejména skvělý výkon topaře Dreedyho na Akali pomohl k důležitému bodu.

Tabulce prozatím vládnou Fnatic TQ se čtyřmi body, za nimi jsou Heretics a KOI se třemi. Organizace, ve které je zainteresovaný i Gerard Piqué, poprvé překvapivě padla s Movistar Riders. Jediným týmem v tabulce bez výhry jsou zatím UCAM Esports Club, loňský mistr a vicemistr.
 
Co sledovat:
24. ledna, 18:00 – UCAM vs. BISONS
24. ledna, 20:00 – Barca vs. Team Heretics
27. ledna, 20:00 – Fnatic TQ vs. BISONS
27. ledna, 21:00 – Movistar Riders vs. Barca

Francie

V největší regionální soutěži proběhl duel mezi Kiem a Kamiliusem. Slováci také zatím nemají ideální vstup do soutěže, Solary s toplanerem Kiem mají dva body, GameWard se supportem Kamiliusem zatím pouze jediný.

Ve středečním duelu dvou slovenských reprezentantů s přehledem vyhrál 17letý Kio, čímž do tabulky získal první výhru. V dobrém rozmaru pak na úvodní triumf navázali další výhrou nad Team Oplon, který je prozatím na posledním místě s 0 body.

GameWard vyhrál zatím jediný duel ze čtyř, a to na začátku ligy proti GamersOrigin. Poté následovali porážky s Team LDLC, Solary a Team BDS Academy.

Pohádkový vstup zatím nemá ani Rekkles. Hvězdné ADC pouze dvakrát vyhrálo, a to Team BDS Academy a Misfits Premier. Trošku překvapivě padli s Mirage Elyandra, což je prozatím stále jediné vítězství pro organizaci, a v posledním klání s GamersOrigin.

Francii zatím kraluje dvojka Team LDLC a Vitality.Bee, kteří mají 100% úspěšnost a 4 body v tabulce.

Co sledovat:
26. ledna, 19:00 – Mirage Elyandra vs. Solary
26. ledna, 20:00 – LDLC vs. Karmine Corp
26. ledna, 22:00 – GameWard vs. Misfits Premier
 
27. ledna, 21:00 – Solary vs. Karmine Corp
27. ledna, 22:00 – Vitality.Bee vs. GameWard
 

Německo

Schalke04 se sice muselo rozloučit s LEC, když prodali svůj slot Team BDS, ale na lokální scéně zažívá dobrý vstup do sezóny. Čtyři zápasy, čtyři výhry a 100% úspěšnost. Napodobují je GamerLegion, kteří mají stejný výsledek a společně tak kralují tabulce. Populární MOUZ jsou zatím třetí se třemi body.
 

Hitpoint

Sezóna se rozehrála také v Česku. V úvodních dvou kolech se příliš překvapení nekonalo, Entropiq i eSuba dominují a mají po dvou bodech. První jmenovaná organizace si poradila s Inside Games a Cryptovou, eSuba zase se Sinners a Dark Tigers.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.