ERKO po základní části na vrcholu druhé ligy, do playoff jde jediná akademka

ERKO po základní části na vrcholu druhé ligy, do playoff jde jediná akademka
2. 8. 2022
  |  

Hitpoint Challengers po šesti intenzivních týdnech končí základní část a známe tak postupující do playoff, ve kterých je ve hře pořádná porce bodů v bojích o postup do nejvyšší domácí ligy.

Poslední hrací den, zahrnující stejně jako každou neděli dvě hrací kola, nabízel tradičně dramatickou podívanou okořeněnou nesmírně komplexní postupovou matematikou. Před zahájením programu totiž za určitých okolností stále mohlo postoupit sedm z osmi týmů v soutěži a žádný neměl jistotu playoff, což je nevídaně vyrovnaný průběh pro ligovou soutěž.

Bez šance byla pouze Dark Tigers Academy. I přes fakt, že zaznamenala dvě výhry proti akademii eSuby a jednu výhru proti silnému ERKU, žádné další vítězství nepřidala a sezóna pro Dark Tigers po výbuchu v Masters končí zklamáním i v Challengers.

Hitpoint Challengers Summer 2022 | Zdroj: Leaguepedia

Do Relegations pak zamíří i Corax Gaming Club. Ambiciózní organizaci debut nevyšel, i přes velmi zajímavě vypadající sestavu a dobrý vstup do soutěže. Tým sužovaly časté disciplinární tresty a nekonzistentní výkony. Ačkoliv skóre 6-8 nevypadá katastrofálně a ve většině soutěžích by minimálně k záchraně stačilo, Coraxu vyrovnanost Challengers uškodila a svoje místo budou muset bránit.

Playoff bude bez Inaequalis a Inside Games Challengers. Zatímco akademka ING na předsezónní předpoklady hrála velmi sympaticky, poctivě brala body favoritům a jistota udržení i přes mírné zklamání z nepostupu není špatným výsledkem, pro INAE jde o tvrdou ránu vzhledem k sestavě a výhledům na návrat do nejvyšší soutěže. 

Opět se můžeme bavit o vyrovnanosti ligy, jenže INAE nedokázali brát body týmům z vrchní čtyřky. Porazili jednou Ikiseq, bilance 0:2 proti ostatním týmům ovšem komunitní organizaci stála místo v bo5 bojích.

Do playoff tak z pvního místa postupují favorité na celkové prvenství i postup do Masters ERKO Esports, kteří navázali na parádní vstup z minulé sezóny a se skvělou sestavou a vynikajícím skóre 10-4 půjdou do bojů o relegations a titul. Našlapaná sestava týmu Ikiseq po velmi nejistém superweeku nakonec také našla ztracené tempo a z druhého místa má výhodu winners bracket.

Druzí favorité na postup do Masters narazí v lower bracket playoff na akademii eSuby. Team Sampi bude favoritem, ale nováčci academy týmu modré krve již získali herní zkušenosti a na tempo Challengers navykli velmi dobře, v zápase tak rozhodně nebudou mít snadnou úlohu. K jistotě dostatku bodů potřebují vybojovat postup, jinak budou spoléhat na selhání Ikisequ. 

Playoff začíná 8.8. duelem horního pavouka Ikiseq - ERKO Esports, zápas sledujte od 18:00 na Twitch kanálu Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint
Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč